Social

Street Delivery - Cultura urbana pe strada Athur Verona intre 6 si 8 iunie

ordinul arhitectilor din Romania - in colaborare cu Carturesti, Primaria Municipiului Bucuresti si Primariile sectoarelor 1 si 2 - va inchide in perioada 6-8 iunie 2008 strada Arthur Verona din centrul capitalei, in cadrul evenimentului ce poarta numele de Street Delivery , arata un comunicat OAR.

Pentru trei zile, strazile Arthur Verona din Bucuresti si Florimund Mercy din Timisoara vor fi inchise traficului rutier si deschise doar pentru pietoni. Evenimentul  este  propus  de  breasla  arhitectilor  si  organizat,  alaturi  de  Primaria Municipiului Bucuresti  -  si  directiile  si institutiile  subordonate  -  Ordinul  Arhitectilor  din  Romania (OAR), Libraria Carturesti, comunitatea si partenerii de pe Strada Arthur Verona.

Street Delivery este un eveniment de cultura urbana dedicat valorificarii urbanistice si comunitare si are ca scop final elaborarea unui regulament de urbanism pentru amplificarea suprafetelor destinate pietonilor si utilizarea acestora ca spatii de contact comunitar, valorificat in sens cultural.

Acest regulament de urbanism prevede largirea trotuarelor, crearea unei promenade, imbunatatirea circulatiei auto in zona strazii Jean L. Calderon, monumente de for public, parcaje subterane , un pasaj pietonal in zona Eva, restaurarea istorica si amenajarea Parcului Gradina Icoanei, printre alte propuneri ale arhitectilor. 

Incepand cu vineri, 6 iunie, intre Muzeul Simu si Scoala Centrala vor avea loc o serie de evenimente: prezentare de proiecte, proiectii de desene animate si filme, 3D si holograme, ateliere de lucru, workshopuri graphic design, de reciclare si stencil, ateliere de pictura pentru copii , modelaj in lut, atelier de creatie de papusi, de benzi desenate pe trotuar, lansare de carte, concerte ale cvartetelor Anima si Nitere, Trei Parale, orchestra Elite Art, Pavlov, Nu & Apa Neagra, Project FM, Silent Strike si altii.

Aceasta serie de astfel de manifestari culturale isi propune sa extinda aceste zone pietonale pentru a castiga spatiul dintre Scoala Centrala si Cismigiu ca si traseu cultural.

Printre partenerii acestui eveniment se numarar Orange Concept Store, Muzeul Taranului Roman, Arhiterra, Raiffersen Bank, Luxten, IglooMedia, 24Fun, Metopotam, Alternativ si multi altii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea