Social

#copii #mame #handicap #concediu de maternitate #certificate

Strategie de prelungire a concediului maternal: Mamele obtin certificate de handicap pentru copii

Tot mai multe mame incearca sa-si prelungeasca concediul maternal apeland la diferite strategii. Una dintre ele este incadrarea copilului in categoria persoanelor cu handicap. In acest caz, legislatia in vigoare permite parintilor prelungirea concediului de crestere a copilului pana cand acesta implineste varsta de 3 ani.

Mamele apeleaza la acest gest deoarece nu au cu cine sa-si lase copiii, iar gradinitele ofera un numar insuficient de locuri.

Autoritatile au atras atentia Agentiei de Prestatii Sociale Cluj ca numarul copiilor cu handicap din Cluj-Napoca a crescut alarmant. Daca in 2007 erau inregistrati circa 600 de copii cu handicap, in 2012 numarul acesta s-a apropiat de cifra de 1.500.

Statistica mai arata ca in ianuarie 2012 s-au inregistrat 387 de copii cu handicap, in timp ce in luna ianuarie a acestui an au fost inregistrati deja peste 500 de copii.

Sursa foto: romanialibera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea