Social

#recuperare ore #ninsoare #prognoza meteo # recuperare cursuri

Strategia de recuperare a orelor pierdute de elevi din cauza ninsorilor. Ce spune ministrul Educatiei

Ninsorile abundente care au cazut asupra intregii tari la finele lunii ianuarie au dus la suspendarea cursurilor in toate scolile si la necesitatea gasirii unei solutii pentru ca materia pierduta sa fie recuperata. Desi se vehicula varianta recuperarii orelor in zilele de weekend, ministrul Educatiei este de alta parere.

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a anuntat ca recuperarea cursurilor pierdute de elevi in ultima saptamana din primul semestru nu va influenta structura anului scolar si ca aceasta se va face de-a lungul celui de-al doilea semestru, dar nu in zilele de sambata si duminica, conform unui program stabilit de fiecare inspectorat judetean in parte.

"Nu este bine si recomand sa nu se mearga pe varianta recuperarii materiei sambata. Se pot gasi si alte solutii la nivelul unitatii de invatamant preuniversitar. Se poate prelungi programul scolar, astfel incat intr-un anumit interval de timp orele sa fie recuperate", a precizat si presedintele Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, citat de Romania TV.

Astazi, elevii si prescolarii revin la cursuri dupa o vacanta de o saptamana. Urmatoarea vacanta, cea de primavara, este programata pentru perioada 12-22 aprilie.

Sursa foto: epochtimes-romania.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea