Social

#stolojan #tariceanu #premier #partid #parlament #guvernare

Stolojan refuza lupta cu Tariceanu, dar accepta functia de premier

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, spune ca renunta la postul din Parlamentul European doar pentru functia de premier. Refuzul de a-l contracandida pe Tariceanu l-ar putea face insa sa piarda functia de premier.

“Eu doresc sa-mi duc mandatul pana la capat in Parlamentul European. Imi intrerup acest mandat in masura in care urmeaza sa indeplinesc o functie importanta in Romania. Acest lucru este acceptat in toate institutiile internationale. Avem recent exemplul lui Frattini , care a fost vicepresedinte al CE si care a plecat ministru al Afacerilor Externe in guvernul italian. Nu voi pleca din Parlamentul European pentru a fi deputat sau senator in Parlamentul Romaniei. Am inceput o treaba acolo, o continui”, a declarat ieri, la Targoviste, prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan.

Declaratia lui Stolojan vine in contextul in care presedintele PD-L Sector 1 , Razvan Murgeanu , se pregatea sa-i propuna sa-l contracandideze intr-un colegiu de sector pe premierul Calin Popescu Tariceanu, cel care l-a dat afara din PNL.

Murgeanu i-a anuntat pe colegii sai din conducerea filialei de sector, in sedinta Biroului Permanent Local de miercuri, ca intentioneaza sa-i propuna acest lucru lui Stolojan. Potrivit unor surse din conducerea PD-L, refuzul lui Stolojan de a intra in lupta directa cu Tariceanu l-ar putea face sa piarda functia de premier in cazul in care PD-L ar castiga alegerile din toamna.

“Cel mai probabil va fi ales pentru aceasta functie un om care a purtat deja o lupta politica in sistem uninominal”, sustin sursele. Pana acum, numele vehiculate in partid pentru a indeplini functia de premier sunt cele ale lui Theodor Stolojan, Vasile Blaga si Adriean Videanu.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea