Social

#barack obama #casa alba #twitter #obama #explozii

Stirea care a inspaimantat o lume intreaga: "Doua explozii la Casa Alba, Obama este ranit"

Pe contul de Twitter al agentiei de presa Associated Press a fost publicata, marti seara, o stire care a facut rapid inconjurul lumii si care a inspaimantat milioane de oameni. Titlul acesteia era "Doua explozii la Casa Alba, Obama este ranit".

Stirea parea destul de veridica, mai ales ca era trimisa de pe contul oficial al agentiei americane. Cei care nu au dat nicio importanta acestei informatii care s-a raspandit rapid pe retelele sociale au fost doar ziaristii de la Casa Alba, care se aflau la doar cativa metri de Biroul Oval, unde lucreaza presedintele Barack Obama.

Starea de tensiune creata a determinat agentia americana sa dezminta rapid aceasta stire, anuntand ca aceasta informatie a fost introdusa de hackeri, care au atacat contul de Twitter al AP, care are 1,9 milioane de abonati.

De asemenea, si presedintia americana a confirmat acest lucru si a declarat ca nu a fost vorba despre nicio explozie, iar la scurt timp si presedintele Barack Obama a aparut in cadrul unui eveniment organizat pentru recompensarea studentilor eminenti.

Acest incident a fost revendicat, tot pe Twitter, de Armata Electronica Siriana, care a a mai piratat si conturi ale presei din strainatate, printre care Agentia France Press si Sky News Arabia sau Al-Jazeera Mobile.

Sursa foto: libertatea.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea