Social

# cat dormi pe noapte # cum sa dormi #somn linistit #sanatate #somn

Stii ce se intampla daca dormi mai mult de 9 ore pe noapte? Nu vei mai lenevi niciodata!

Stii care sunt efectele odihnei insuficiente, dar stii si ca prea mult somn iti face rau? Acest lucru a fost demonstrat stiintific de un grup de cercetatori australieni. Astfel, mai mult de 9 ore de somn pe noapte, combinat cu un stil de viata sedentar, creste de patru ori riscul de moarte prematura. 

Studiul, efectuat la Universitatea din Sydney, a analizat cresterea riscului de moarte prematura atunci cand somnul - prea mult sau mai putin - este combinat cu diversi factori. In urma cercetarii, s-a ajuns la concluzia ca 9 ore de somn, combinate cu lipsa activitatii fizice pe parcursul zilei, cresc de patru ori riscul de moarte prematura, avand practic aceleasi efecte ca si in cazul consumului de alcool si tigari. Iar expertii avertizeaza ca simplul fapt ca ne place sa lenevim toata ziua pot creste de asemenea acest risc.

De altfel, acesta este si reversul medaliei - mai putin de 7 ore de somn pe zi, in combinatie cu un consum de alcool si tutun in exces, duc de asemenea la o moarte prematura.

Foto: hepta.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea