Social

#investitii STIHL #stihl #investitii romania #business

STIHL investeste 120.000 euro intr-un program unic in Romania

Anuntarea noilor programe de investitii ale STIHL Romania face din afacerea cu motounelte un business atractiv pentru micii investitori din Romania. Un showroom de referinta STIHL trebuie sa cuprinda spatii dedicate expunerii produselor, atelier mecanic si depozitare, mai precis 150-200 de mp.

Pentru dezvoltarea unei reprezentate pe noul concept (flagship store) sunt necesari pana la 250.000-300.000 de euro, din care STIHL Romania isi poate asuma pana la 25 procente. "Intentia noastra este ca showroom-urile si atelierele dealerilor STIHL sa creasca nivelul actului de vanzare si service. In momentul in care am inceput implementarea acestui concept, am constat ca astfel de investitii erau prevazute deja chiar de catre o parte a dealerilor nostri, iar faptul ca noi le-am iesit in intampinare le confera un plus de incredere in demersul lor" declara Ioan Mezei, director general STIHL Romania.

O serie de dealeri noi se alatura retelei STIHL Romania cu investitii initiale de zeci de mii de euro. "Avem deja aplicatii pentru dealeri care doresc sa inceapa afacerea cu mai multe magazine de la bun inceput. Unul dintre argumentele importante pentru demararea afacerii antreprenoriale alaturi de noi este acela al sustinerii pe care noi o acordam din primul moment. Aici este vorba de sustinere financiara, manageriala si educationala" precizeaza Ioan Mezei.

Un roman cu abilitati de vinzari sau tehnice, odata intrat in programul de training STIHL, isi va imbunatati performantele, dupa modele deja testate in retea. "Acest program il va ajuta pe antreprenor sa supravietuiasca in climatul economic tumultos de la noi, iar pe angajat sa se perfectioneze, dar sa aiba si posibilitatea sa dovedeasca absolvirea cursurilor STIHL Romania" declara Ioan Mezei.

Romania – piata pilot pentru programul STIHL

Odata cu investitiile de ordin superior in spatiile de showroom si ateliere, STIHL a demarat un amplu program de training pentru dealeri si angajatii lor, unic in Romania. Cursurile urmaresc cresterea gradului de competenta a angajatilor in domenii precum management, vanzari, marketing, contabilitate, mecanica etc.

"Romania este o piata pilot pentru acest program la nivelul pietelor din aceasta zona a Europei. Este clar ca suprafetele mari de retail dedicate bricolajului atrag un numar mare de clienti, asta insa cu bune si cu rele. Noi stim insa ca accesoriile si serviciile sunt extrem de importante pentru aceasta piata, iar serviciile post-vanzare sunt vitale pentru ca un echipament sa functioneze pe o perioada lunga de timp. Comportamentul de consum arata ca un posesor de motocoasa sau de motoferastrau va cauta in proximitate un atelier bine utilat si cu servicii profesioniste pentru diverse actiuni de mentenanta a utilajelor. Atunci acela trebuie sa fie unul STIHL" declara Ioan Mezei.

Investitia in programul de training se va ridica la aproximativ 120.000 de euro, resurse financiare ale STIHL de care vor beneficia mai ales dealerii care vor intra in acest program. "Vorbim aici de un potential cel putin 1000 de oameni la nivel national care sunt angrenati in activitatea dealerilor STIHL Romania" mai adauga Ioan Mezei.

Despre compania STIHL

In prezent, reteaua STIHL din Romania este formata din 200 de dealeri, care opereaza 300 de magazine si spatii de service. STIHL este o afacere de familie originara din Germania, fondata in 1926 de catre Andreas STIHL. Veniturile grupului  in 2013 au fost de 2,8 miliarde de euro, in crestere cu 1,4% fata de 2012. STIHL numara peste 13.800 angajati, detine 6 fabrici, 34 de centre nationale de vanzare, fiind in contact cu  120 de importatori si avand o prezenta in 160 de tari. STIHL Romania este o companie detinuta 100% de firma mama si a fost infiintata in 1997. In prezent STIHL Romania importa motounelte sub brandurile STIHL si VIKING.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea