Social

Steaua s-a intors in Europa

Steaua a reusit aseara sa se califice in grupele Cupei UEFA la chiar prima editie in care competitia care a debutat in sezonul 1971-72, in continuarea Cupei Oraselor Targuri (primul sezon in perioada1955-58), si-a schimbat formatul de disputare. Dupa 2-1 la Bucuresti, Steaua a remizat ieri, la Sofia, scor 2-2 cu TSKA, si asteapta tragerea la sorti (pe 5 octombrie, la Nyon) pentru a-si afla adversarele din grupa (vor fi cinci echipe, se joaca doua meciuri acasa si doua in deplasare, se califica primele trei clasate). "Militarii" au inceput curajos partida de la Sofia si au deschis scorul la prima actiune mai periculoasa: centrare Dorinel Munteanu si lovitura de cap plasata a lui Oprita, 0-1. Steaua a scapat apoi de rabufnirea gazdelor si a trecut pe langa gol prin Paraschiv , sutul acestuia fiind respins, cu noroc, in corner de poartarul lui TSKA. Trupa lui Zenga a avut si ea noroc la penalty-ul ratat de Dimitrov, sut in bara, insa lovitura de la 11 metri a fost acordata usor dupa un duel in careu Ghionea - Gargorov. Si cum ocaziile ratate se razbuna, Steaua a punctat din nou: Fl. Dumitru l-a lansat in careul advers pe Paraschiv, iar acesta a trimis calm pe langa portar, 0-2. TSKA este la pamant, Steaua controleaza jocul, insa in prelungirile primei reprize Sakaliev prinde un vole senzational din careu, la centrarea lui Ianev, iar Hamutovski ramane fara replica, 1-2. Repriza a doua a inceput cu un joc pe contre, ambele echipe cautand golul care fie sa "inchida" meciul - Steaua, fie sa-l relanseze - TSKA. Oprita a reusit sa mai trimita o data mingea in plasa, insa golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. Sakaliev a mai incercat o executie de spectacol, "foarfeca" de la 16 metri, dar mingea a cazut pe langa poarta lui Hamutovski. Totusi, la o faza nu chiar dificila, TSKA a egalat: Ghionea s-a clatinat dupa preluarea lui Gargorov, iar bulgarul a marcat pe langa Hamutovski, 2-2. Imediat insa, Steaua a avut ocazia sa preia conducerea, dar P. Marin, scapat singur, a tras aiurea. TSKA a trecut, la randul sau, pe langa gol, la faza urmatoare, dar Hamutovski a respins incredibil lovitura de cap a lui Sakaliev si a blocat apoi sutul aceluiasi jucator! Finalul a fost unul in care Steaua a suferit, lucru care parea greu de crezut in minutul 34, cand conducea cu 2-0. TSKA a cautat macar golul victoriei, cu sprijinul spectatorilor, insa Zenga a ordonat retragerea, dovada fiind si schimbarile facute, pentru a pastra rezultatul de egalitate. In prelungiri a intrat si Ciocoiu, care redebuteaza la Steaua dupa aproape patru ani.


Gigi scoate banii
"Am spus inainte de meci ca nu avem cum sa pierdem calificarea. M-a nemultumit faptul ca, la 2-0, i-am lasat pe bulgari sa-si faca jocul si sa ne egaleze. Acum vom juca in grupe, obiectivul nostru pentru aceasta toamna", a spus dupa meci Gigi Becali, patronul gruparii din Ghencea, care anuntase inainte de partida prime de cate 15.000 de dolari in cazul calificarii. "Bine ca s-a terminat! Am condus cu 2-0 si am fost egalati, dar important este ca ne-am calificat", a completat Mihai Stoica, presedintele executiv al "militarilor". "Meciul s-a jucat pana in ultima secunda , ca oricare altul din cupele europene. Noi ne-am calificat pentru ca am jucat foarte bine in prima repriza. In partea a doua am parut putin obositi. Oricum, ma multumeste calificarea", a spus antrenorul Walter Zenga . La partida de la Sofia a asistat si selectionerul bulgar Hristo Stoicikov . Daca inainte de partida s-a declarat optimist ("TSKA se va califica"), Stoicikov a parasit tribuna oficiala cu cateva minute inainte de final.


Stadion: "Balgarska Armia"; spectatori: 20.000.

TSKA: Ivanov - Todorov, Gueye, Zafirov (77 Ayanda), Zabavnik - Iancev, Mudjiri (50 Hazurov), Gargorov, Ianev - Sakaliev, Dimitrov. Antrenor: F. Spasov.

STEAUA: Hamutovski - Ogararu, E. Baciu, Ghionea, P. Marin - Fl. Dumitru (81 Lovin), Paraschiv, D. Munteanu, Dica (90+2 Ciocoiu) - Neaga, Oprita (66 Bostina). Antrenor: W. Zenga.

Cartonase galbene: Iancev / P. Marin, Neaga, Bostina, Lovin.

Au arbitrat: E. Berntsen - M. Tosse, O. Vangen (toti din Norvegia).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea