Social

Steaua Bucuresti ar putea sa nu fie acceptata in Liga Campionilor

Regulamentul Champions League nu premite intrarea in competitie a echipelor implicate in scandaluri de coruptie.

Potrivit articolului 1.04, punctul d, din regulamentul Ligii, “nu va fi admis la startul intrecerii nici un club care a desfasurat activitati prin care a aranjat sau a influentat rezultatul unui meci sau meciuri din intrecerea interna sau internationala”.

Steaua este in aceeasi postura cu FC Porto

Campioana Portugaliei se afla in aceeasi situatia ca si echipa din Ghencea. Formatia lusitana este acuzata ca a cumparat doua meciuri in sezonul 2002-2003. Sesizarea la Curtea de Apel a Champions League a fost facuta de catre Benfica Lisabona .

Fc Porto a fost penalizata sase puncte insa aceasta decizie a Curtii de Apel nu i-a afectat pozitia in clasament insa i-ar putea provoca probleme in Cupele Europene.

In 2006 regulamentul UEFA s-a schimbat imediat dupa scandalul din campionatul italian, atunci cand AC Milan a fost implicata intr-un incident similar. Atunci echipa italiana nu a putut fi penalizata din cauza faptului ca nu exista niciun paragraf care sa penalizeze cazurile de coruptie, in consecinta milanezii au prins locul trei in Liga.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea