Social

Steaua adormita

Tactica defensiva a lui Olaroiu si relaxarea jucatorilor au facut ca "ros-albastrii" sa se califice fara glorie in "optimile" Cupei UEFA.

Conform asteptarilor, Steaua s-a calificat aseara in optimile de finala ale Cupei UEFA, dar jocul campionilor a reprezentat, pentru prima oara in actualul sezon, o mare dezamagire.

Dupa evolutia excelenta din tur, concretizata prin victoria cu 3-1 pe terenul olandezilor de la Heerenveen, echipa lui Cosmin Olaroiu s-a comportat aseara, in meciul-retur, surprinzator de temator.

Tactica defensiva a antrenorului si lipsa de concentrare a elevilor sai le-au oferit adversarilor ocazia sa controleze adezea jocului si chiar sa-si creeze mari ocazii.

Zecile de mii de suporteri stelisti au asistat stupefiati la golul prin care Bruggink a adus, in minutul 86, prima infrangere a echipei "ros-albaste" in actualul sezon al Cupei UEFA.

Spre deosebire de Rapid, care a stralucit in ambele jocuri cu Hertha, Steaua a aratat aseara nu numai ingrijoratoare probleme tactice, dar si o precara conditie fizica . Incepand din minutul 70, echipa noastra a pierdut ritmul, terminand jocul in corzi.

Obtinuta in tur, calificarea in "optimi" - faza programata pe 9 martie (turul) si 15/16 martie (returul) - este insa meritata prin prisma ambelor manse.

Turul Bucurestiului

Cu un minut inainte de startul partidei, la tribuna oficiala a stadionului si-a facut aparitia presedintele Traian Basescu, venit direct din Giulesti, de unde plecase imediat dupa ultimul gol al partidei Rapid-Hertha.

La fel cum procedase si cu cateva ore mai devreme, cand a stat intre Copos si Jean Valvis , presedintele tarii s-a asezat acum intre Marius Lacatus si Gigi Becali.

Cu o ora inainte de startul partidei, pirotehnistii au controlat tribuna oficiala. Acesta e al treilea meci al stelistilor din sezonul acesta la care asista si presedintele, dupa intalnirile cu Rapid si Halmstad.

Stratagema

Desi, dupa partida-tur, antrenorul olandez Gertjan Verbeek spusese ca intentioneaza sa foloseasca rezervele la Bucuresti, aseara s-a demonstrat ca la mijloc fusese o viclenie. Olandezul a trimis in teren opt dintre titularii din tur.

Mai mult, imediat dupa pauza, prin introducerea lui Van Bruggink si Brost, s-a revenit la echipa-tip.

Inger si demon

La primul meci pentru Steaua jucat in fata propriilor suporteri, portarul portughez Carlos Alberto Fernandez a dat emotii atat spectatorilor, cat si bancii tehnice.

Dupa ce reusise sa salveze o minge grea, Carlos a facut spre banca tehnica semn ca s-a accidentat la mana dreapta, dar a rezistat pe teren pana la finalul jocului.

Portarul lusitan a dat si in acest meci dovada de nebunie, dribland de doua ori in situatii foarte periculoase.

In acelasi timp, Carlos a dat cateva pase extrem de precise.

Suparare

Jocul foarte slab al favoritilor i-a dezamagit pe zecile de mii de fani stransi in tribune. Spectatorii i-au huiduit pe stelisti spre final, scandandu-le "Rusine, rusine sa va fie".

Paranoia

Gigi Becali, patronul stelistilor, parea la final mai satisfacut de faptul ca a stat doua ore cu Basescu, decat de performanta accederii in "optimi":

"Sunt multumit, pana la urma e o calificare. Poate e bine ca am pierdut acum, e o palma pentru echipa, sper sa se trezeasca. De fapt, eu nici n-am vazut prea bine jocul, ca am stat cu domnul presedinte, am glumit cu el".

Miile de fani nemulutumiti la final au fost categorisiti drept fanatici din Partidul Romania Mare:

"Aia care au contestat jocul au fost iscoade securisto-comuniste, puse probabil de Vadim, sa faca atmosfera daca iese rau".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea