Social

#drepturi #student #invatamant superior # statutul studentului # indatoriri

Statutul Studentului: Afla ce drepturi si indatoriri vor avea studentii

Ministerul Educatiei a publicat un ordin ministerial privind Statului Studentului, in care arata clar drepturile si obligatiile celor care urmeaza cursuri in invatamantul superior.

Documentul va fi reflectat si intr-un "Ghid al studentului", primit la inceputul primului an de studiu, ce va contine detalii cu privire la serviciile puse la dispozitie de unitatea de invatamant superior, modalitatea de evaluare si facilitati si subventii pentru studenti .

Statutul Studentului prevede dreptul studentilor de a primi "invatamant de calitate" din partea statului si reduceri de 75% pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru si alte manifestari culturale si sportive organizate de institutiile publice, potrivit EVZ.ro.

Studentii vor avea dreptul la un suport de curs si materiale didactice gratuite, iar studiile pe durata prevazuta de lege sunt recunoscute ca vechime in munca.

Profesorii vor fi evaluati obligatoriu de catre studenti, iar institutia de invatamant superior va publica pe site-ul propriu rezultatele evaluarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea