Social

Statul vrea sa invete elevii sa manance sanatos

Peste 42.000 de elevi au beneficiat de Lectii pentru o alimentatie sanatoasa .

In 28 de orase ale tarii, peste 42.000 de elevi de clasa a treia au beneficiat, in ultimele zece luni, de programul “Si eu mananc sanatos”, initiat pentru a lupta impotriva obezitatii in randul copiilor, prin promovarea alimentatiei sanatoase si a activitatii fizice.

Programul a fost lansat in anul 1998, iar in cadrul acestui program, copiii invata, la scoala, despre cum sa aiba o alimentatie sanatoasa si cum sa traiasca sanatos. Pana acum, peste 300.000 de copii au beneficiat de aceste lectii, potrivit NewsIn.

Cea de-a zecea editie a programului “Si eu mananc sanatos” va incepe in septembrie, odata cu anul scolar 2008-2009.
“Cresterea la nivel global a incidentei obezitatii reprezinta una dintre cele mai importante probleme de sanatate cu care se confrunta lumea dezvoltata, in momentul de fata.
Publicitate

Prin colaborare cu Ministerul Educatiei, Tineretului si Cercetarii dorim sa incurajam un stil de viata sanatos si vrem sa aducem o schimbare vizibila in bine in ceea ce priveste sanatatea si bunastarea oamenilor”, sustine Peter Mueller, director la kraft foods romania - compania care a lansat proiectul “Si eu mananc sanatos”.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), supraponderalitatea si obezitatea la copii afecteaza toate tarile lumii, in special in America de Nord, Marea Britanie si sud-vestul Europei .

Pe continentul nostru, 63 la suta dintre femei si 64 la suta dintre barbati sunt supraponderali. OSM estimeaza ca, pana in 2015, incidenta va creste pana la 66 la suta in randul barbatilor si 65 la suta in cel al femeilor.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea