Social

Statul si-a luat plajele inapoi

Ministrul Mediului a anuntat ieri rezilierea unilaterala a contractelor de concesiune a plajelor, pe motiv de proasta gestiune.
196 de contracte de concesiune avind ca obiect litoralul Marii Negre , incheiate de Directia Apelor Dobrogea, vor fi reziliate. Notificarile catre toate aceste firme au fost trimise in urma cu o saptamina si, dupa 30 de zile, contractele nu vor mai fi valabile. Avem motive sa ne indoim de legalitatea acestor contracte, a afirmat ieri Sulfina Barbu , ministrul Mediului. Ea a dat exemplul unei terase ce dispunea de o portiune de plaja la fel de mare ca si cea a unui hotel cu 300 de locuri. Cu privire la disponibilizarea celor responsabili de incheierea unor astfel de contracte, ministrul a afirmat ca se vor lua masuri cu siguranta, refuzind insa sa faca alte precizari.
Fara plaje ingradite

In perioada 2002-2004, plaja murdara, serviciile necorespunzatoare si numeroasele constructii provizorii i-au tinut departe de litoralul romanesc pe turistii straini. Solutia oferita de MMGA si Autoritatea Nationala pentru Turism este infiintarea, in cadrul Administratiei Nationale Apele Romane, a unei firme care sa se ocupe de curatenie pe intreg litoralul. Vor disparea astfel celebrele plaje ingradite, concesionate, in care nu era permis accesul turistilor, la fel si constructiile provizorii precum terase, baruri, discoteci, ridicate in baza contractelor proaspat reziliate. Se spera ca astfel litoralul va fi vizitat de tot mai multi turisti straini .
Ministerul cauta un guvernator

Tot in cadrul conferintei de ieri, ministrul Mediului a anuntat demiterea sigura, in citeva zile, a guvernatorului Deltei Dunarii, seful Administratiei Rezervatiei Biosferei (ARBDD), Virgil Munteanu. O echipa a Ministerului Mediului a verificat luna trecuta activitatea Biosferei, iar concluzia a fost ca managementul ARBDD nu corespunde cerintelor. Contactat de ziarul 2, Munteanu a declarat: Demiterea mea era o certitudine de la inceputul anului. Evaluarea facuta e o minciuna. Nimeni n-a venit sa ma verifice. Decizia de schimbare din functie este definitiva, desi ministrul a refuzat sa indice vreun posibil inlocuitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea