Social

#doctor #pacienti romani #consult medical

Statistica: Peste 73% dintre romani nu merg la doctor din cauza banilor

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) a a publicat ieri un studiu, cu ocazia Zilei europene a pacientului. Studiul arata ca peste 73% dintre romani au renuntat in 2010 sa mearga la medic din cauza costurilor ridicate .

"Aceasta cifra ar trebui sa atraga atentia autoritatilor si sa ridice multe semne de intrebare. Mai ales ca vorbim de milioane de romani care nu au apelat la medic atunci cand au fost bolnavi, de teama costurilor ridicate ale analizelor si medicamentelor, si care, desi lunar isi platesc contributia de sanatate, nu merg la un consult medical decat atunci cand starea lor de sanatate se agraveaza", a declarat Cristian Lutan, directorul executiv adjunct al ARPIM.

Un procent ingrijorator s-a inregistrat in randul tinerilor. Astfel, 89,4% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani nu au mers la doctor atunci cand au avut nevoie.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea