Social

#Green City Index #Bucuresti toxic #orase toxice #orase ecologice #poluare #reciclare

Statistica ingrijoratoare: vezi cat de toxic este Bucurestiul!

Green City Index, o statistica realizata de Siemens ce masoara calitatea vietii din 30 de capitale si alte mari orase ale lumii, a inclus Bucurestiul pe lista celor mai toxice metropole.

Statistica ia in calcul factori precum managementul deseurilor, cantitatea emisiilor de dioxid de carbon, modalitatile de transport, calitatea apei si a aerului sau ponderea cladirilor ecologice. Din 30 de orase incluse pe aceasta lista, Capitala ocupa locul 28, fiind antepenultimul inaintea oraselor Sofia si Kiev.

Copenhaga este cel mai ecologic oras din aceasta lista, urmat de Amsterdam, Viena, Oslo si Stockholm. Diferentele uriase dintre aceste metropole si Bucuresti se refera la consumul redus de energie electrica, la renuntarea cetatenilor la autoturisme in favoarea bicicletelor, a mersului pe jos si a deplasarii cu ajutorul masinilor electrice si, bineinteles, la reciclare.

Sursa foto: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea