Social

#masina #viteza #accident #politie #statistica #raniti

Statistica ingrijoratoare: A crescut numarul accidentelor rutiere

Numarul accidentelor rutiere a crescut semnificativ in ultimele doua luni, dupa ce in ultimii trei ani scazuse, noteaza Mediafax. Potrivit unor surse oficiale, din acest motiv comisarul sef Constantin Nicolescu, inspectorul general adjunct al Inspectoratului General al Politiei Romane, a parasit postul pe 20 noiembrie, mai devreme cu noua zile, acesta intorcandu-se la Inspectoratul Judetean de Politie Dolj.

IGPR anunta ca, in perioada 1 ianuarie - 22 noiembrie 2012, la nivelul intregii tari s-au inregistrat 8.377 de accidente grave, soldate cu 1.833 de morti si 7.922 de raniti grav.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, statistica indica o crestere ingrijoratoare a numarului de accidente grave (+142). De asemenea, a crescut numarul persoanelor decedate (+55) si al celor ranite grav (+143).

Principalele cauze ale accidentelor au fost viteza (1.581), indisciplina pietonilor (1.394) si neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor (736).

Sursa foto: bihon.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea