Social

Statele Unite, lovite de o noua Katrina

Centrul Americii, confruntat cu cele mai grave inundatii de zeci de ani incoace.

24 de mii de persoane si-au parasit locuintele, in urma inundatiilor devastatoare ce au lovit statul Iowa. Localnicii vorbesc despre "o versiune a Katrinei". In capitala statului Iowa, Des Moines, care numara 200 de mii de locuitori, autoritatile le-au cerut localnicilor sa-si abandoneze locuintele, in conditiile in care nivelul raului continua sa creasca ieri.

Apele au acoperit sosele , campuri si poduri. Serviciul de cale ferata a fost intrerupt in intreg statul, pentru ca, in mai multe zone, portiuni din sine si poduri feroviare au fost luate de ape. "E Katrina in versiunea noastra", a declarat purtatorul de cuvant al serviciilor locale pentru situatii de urgenta. "Sunt cele mai grave inundatii pe care le-am vazut vreodata, mult mai grave decat cele din 1993".

Potrivit estimarilor, inundatiile in aceasta regiune, considerata granarul tarii, ar putea provoca pierderi de cel putin 20% recoltelor statului. In Cedar Rapids, al doilea oras ca marime din Iowa, apele au atins la sfarsitul saptamanii un nivel-record, acoperind zeci de strazi.

Autoritatile au cerut populatiei sa-si limiteze consumul de apa. 20 de oameni si-au pierdut viata de cand vremea neprielnica a pus stapanire pe centrul Statelor Unite, la 25 mai.

Cursurile, suspendate din cauza inundatiilor

La Universitatea din Iowa, in Iowa City, toate cursurile au fost anulate pana la 22 iunie, din cauza apelor care au patruns pana in campus . Conducerea universitatii a cerut angajatilor sa lucreze acasa sau sa se ofere voluntari pentru operatiunile de salvare.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea