Social

Startul la Bac, in trei saptamini

Au mai ramas trei saptamini pina cind elevii de clasa a XII-a vor intra in febra examenelor. Bacalaureatul va incepe pe 27 iunie. Dupa ce vor sustine sase probe, liceenii vor afla rezultatele pe 11 iulie.
Peste zece zile, elevii claselor a XII-a vor intra in vacanta pentru a putea avea mai mult timp liber sa se pregateasca pentru examenul de bacalaureat. Inscrierea pentru Bac, dar si alegerea materiilor la care elevii vor sustine examenul s-au facut la secretariatul fiecarei unitati scolare pina la data de 13 mai. Tabelele pe care liceenii le-au completat au fost intocmite de catre diriginti, fiecare tinar exprimindu-si optiunea pentru probele de examen. Aceste tabele vor fi reactualizate dupa incheierea anului scolar, moment in care vor fi exclusi liceenii care nu au mediile incheiate sau care au ramas corigenti.
Lucrarea cu multe greseli trebuie rescrisa

Elevii vor da sase probe de examen la cinci materii. Primele doua probe vor fi orale si se vor sustine la limba si literatura romana si la una dintre limbile straine moderne studiate de-a lungul anilor.

Accesul candidatilor in salile in care vor da bacalauretul va fi permis cu cel tirziu o jumatate de ora inainte de inceperea examenului. Liceenii trebuie sa aiba la ei buletinul, cartea de identitate sau pasaportul, altfel ei nu vor putea intra in sala de examen. Conform regulamentului de organizare a bacalauretului, rezolvarea subiectelor trebuie scrisa doar cu culoarea albastra, altfel profesorii din Comisia de corectare vor considera ca este semn si vor anula lucrarea. Daca lucrarea este plina de greseli, candidatul este obligat sa o transcrie. Insa, daca sint citeva, corectarea se face prin taierea cu o linie orizontala a cuvintului sau frazei gresite.
Dificultatea subiectelor in functie de timpul acordat

Subiectele pentru probele de examen se stabilesc in functie de urmatoarele criterii: sa fie in concordanta cu programele scolare si cu programele de bacalaureat aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, sa fie formulate astfel incit tratarea lor sa aiba cit mai multe posibilitati de analiza, de sinteza si de generalizare din partea candidatilor si pentru a fi tratate in timpul stabilit de trei ore. Subiectele pentru probele orale vor avea un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute. Candidatul are dreptul sa traga un al doilea bilet, dar din nota se vor scadea doua puncte. La aceste probe vor participa doi profesori examinatori, care pot interveni cu intrebari suplimentare. Nota finala la examenul oral se trece in fisa individuala a candidatului.
Sursa de inspiratie doar la latina si contabilitate

Le este interzis candidatilor sa patrunda in sala de examen cu lucrari care i-ar putea ajuta la rezolvarea subiectelor.

In schimb, ei pot avea un dictionar pentru disciplina limba latina sau planul de conturi la disciplina contabilitate. Candidatii pot parasi sala de examen dupa o ora si jumatate de la distribuirea subiectelor in sali. Probele orale sint eliminatorii, iar candidatul trebuie sa obtina media generala 6 pentru a fi declarat admis. Daca nu, tinerii mai au o sansa in septembrie, inscrierile pentru aceasta sesiune avind loc intre 18 si 22 iulie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea