Social

Start pentru a sasea campanie electorala

ALEGERI PARTIALE - Bucurestenii vor fi bombardati cu oferte incepand de maine
Maine incepe campania electorala pentru alegerile locale partiale programate la 3 aprilie si organizate in 20 de localitati ale tarii, inclusiv in municipiul Bucuresti . Tot maine este si ultima zi pentru depunerea candidaturilor la functia de primar.

La 2 octombrie 2004, candidatul Aliantei D.A. la Presedintie, Theodor Stolojan, decidea sa se retraga din cursa pentru Cotroceni din motive de sanatate. Locul sau a fost luat imediat de Traian Basescu, abia ales in iunie primar general al Capitalei. Castigand functia suprema in stat, Basescu demisioneaza in decembrie din functia de edil-sef al Capitalei, lasandu-l interimar in locul sau pe democratul Razvan Murgeanu. Potrivit legii, interimatul nu poate dura decat 6 luni, urmand sa se organizeze din nou alegeri.

Cabinetul Nastase dadu-se o hotarare prin care alegerile pentru functia de primar general al Capitalei urmau sa aiba loc la 10 aprilie. Guvernul Tariceanu , proaspat instalat la putere, a anulat-o insa si a dat o alta hotarare, prin care a stabilit ca alegerile pentru Bucuresti si alte 19 localitati din tara sa aiba loc la 3 aprilie. Fiind vorba de alegeri locale partiale, Legea 67/2004 stabileste ca in acest caz termenele se reduc la jumatate, cu exceptia celor de 24 de ore. Astfel, campania electorala pentru alegerile din 3 aprilie nu va mai fi de 30 de zile, ci de 15.

LOCALITATI. Potrivit unei hotarari emise de Guvernul Tariceanu luna trecuta, vor fi organizate alegeri locale partiale pentru primari si consilii locale in comunele: Gradina (Constanta), Florica (Buzau), Pietrari (Dambovita), Rau Alb, Rascaeti, Raciu Persinari (Dambovita), Ciohorani (Iasi), Soparlita (Olt); pentru consilii locale in comunele Mihaileni (Botosani) si Poiana Mare (Dolj); pentru primari, respectiv primar general in comunele Sacu, (Caras-Severin), Ion Roata (Ialomita), Ruginoasa (Iasi), Mogosoaia (Ilfov), Baita de sub Codru (Maramures), Turnu Rosu (Sibiu), Sandra (Timis), Craidorolt (Satu-Mare) si municipiul Bucuresti.

ISTORIC. Pentru bucuresteni, campania electorala care va incepe maine va fi a sasea pentru alegerea primarului general dupa decembrie 1989 pana in 1992, primarii Capitalei: Dan Petrescu, Stefan Ciurel ,Viorel Oproiu si Doru Viorel Pana fiind numiti, si nu alesi. Dupa 1989, primul primar ales a fost, in 1992, Crin Halaicu.

In ultimul an insa, bucurestenii, dar si romanii din celelalte 19 localitati au mai trecut prin doua campanii electorale (pentru alegerile locale din iunie 2004 si cele generale din noiembrie 2004). Campania care incepe maine se va incheia la 2 aprilie, la ora 7:00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea