Social

#stare de spirit #scaun #libidou #pozitie scaun

Starea de spirit si libidoul, influentate de modul in care stai pe scaun

Este stiut faptul ca o pozitie incorecta la birou iti poate crea mari dureri de spate, insa specialistii au descoperit ca postura pe care o ai atunci cand stai asezat iti influenteaza atat starea de spirit, cat si viata sexuala.

Astfel, o pozitie incorecta pe scaun ii poate face pe oameni deprimati si nervosi, scrie Daily Mail, care citeaza studii recente realizate de Chartered Society of Physiotherapists, din Marea Britanie.

O postura buna presupune mentinerea unei alinieri corecte a corpului, cu respectarea curburilor naturale ale coloanei, indiferent ca stai asezat, in picioare sau intins, si este esentiala pentru evitarea durerilor de spate si de ceafa.

In schimb, daca stai cocosat, aportul de oxigen si de nutrienti in zona abdominala este redus, digestia este incetinita, ceea ce duce la o senzatie de moleseala, de letargie.

Potrivit studiilor, cei care stau drepti au un nivel mai inalt al stimei de sine, se simt mai alerti, mai bine dispusi si mai putin tematori decat cei care stau intr-o pozitie stramba. In plus, ei au si o viata sexuala mai activa.

Studiile arata ca cei care au o postura stramba, "prabusita", vorbesc mai putin, folosesc mai multe cuvinte cu incarcatura negativa si mai multe cuvinte care evoca tristetea.

Sursa foto: wisegeek.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea