Social

#deces prematur #stat pe scaun #sedentarism #studiu

Stai mult timp pe scaun? Risti sa mori prematur

Statul indelungat pe scaun creste riscul unui deces prematur. Acest lucru este cu atat mai alarmant cu cat peste 60% dintre oameni petrec mai mult de trei ore zilnic, pe scaun, cei mai multi la locul de munca.

Potrivit New York Times, cercetatorii au monitorizat informatii sin 54 de tari si au analizat comportamentul persoanelor care petrec cel putin trei ore pe zi, stand pe scaun. Acestia au declarat ca sedentarismul duce adesea la deces prematur.

Mai mult, acestia sustin ca acest lucru a contribuit la decesul a peste 433.000 de persoane pe an, in perioada 2002-2011.

Studiile sunt cu atat mai ingrijoratoare, cu cat oamenii petrec in medie minim 5 ore stand pe scaun. Acestia sustin insa ca efortul fizic moderat poate contracara efectul sedentarismului.

Cercetatorii spun ca trebuie sa ne ridicam cat mai des de la birou, de exemplu sa mergem sa luam apa, sa evitam sa tinem o sticla de apa langa birou pentru a face mai multe drumuri, potrivit digi2.ro.

Sursa foto: greatives.eu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea