Social

Sportul, medicament feminin

Se stie ca, in perioada delicata a lunii, femeile sunt deseori nervoase si au dureri abdominale , dar cercetatorii sustin ca sportul este un adevarat remediu pentru cele care sufera de sindrom premenstrual . Practicat in mod rezonabil, regleaza hormonal organismul si contribuie la starea noastra de fericire, datorita cresterii secretiei de endorfine .
  • EXCESUL DAUNEAZA Studiile cercetatorilor de la Universitatea de Medicina din Milano au evidentiat ca una din trei atlete, care practica sportul de performanta, antrenandu-se cel putin cinci ore zilnic, sufera de dereglari ale menstruatiei. Aceasta poate deveni neregulata sau chiar sa dispara total, mai ales ca sportivele au in general un procent scazut de grasime corporala. Invers stau lucrurile daca facem doar una, doua ore de exercitii fizice zilnic. Musculatura devine mult mai ferma, iar sangele se elimina fara sa ne mai supere crampele abdominale. Totusi, in acea perioada, preferati exercitii usoare, pe salteluta, sau cele de tip “pilates” si evitati sa trageti de fiare.
  • MODIFICARILE CORPULUI Ciclul menstrual este perioada medie de 28 de zile, incepand din prima zi a menstruatiei si terminand cu prima zi a menstruatiei urmatoare. Sub influenta hormonilor, cu cateva zile inaintea aparitiei acesteia, corpul nostru incepe sa se modifice, din fericire, trecator . Astfel, orice femeie a observat o usoara crestere a greutatii sau umflarea gleznelor, abdomenului si pleoapelor, din cauza retentiei de apa. Ceea ce se stie mai putin este faptul ca in aceasta perioada uterul isi mareste volumul, iar presiunea intra-oculara creste, ceea ce duce deseori la aparitia migrenelor. Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.
  • Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

    •  
    •  

    Articol scris de

    Vezi toate articolele

    Articole din social

    Top

    Cauta-ti perechea