Social

#mizerie spital #spitalul groazei #Spitalul Judetean din Craiova #conditii spital #copii spital

Spitalul groazei! Mizerie si gandaci in paturile copiilor. Imagini greu de privit

Conditii inumane intr-un spital de copii din Romania! Spynews.ro publica imagini de la sectia de pediatrie a Spitalului Judetean din Craiova. Saloanele sunt pline de igrasie, copiii dorm cu gandaci in paturi, iar toaletele sunt adevarate focare de infectie.

 

Cel care a luat atitudine si a trimis fotografiile este parintele unui copil internat recent in spitalul cu pricina.

„Cand am intrat in salonul de la Pediatrie am inlemnit. Gandaci morti pe podea, un focar de infectie. Timp de cateva zile am fost obligati sa dormim in conditii de neimaginat. Parca traiesc un cosmar. De teama gandacilor, am tras paturile in mijlocul salonului, sa nu se urce sau sa cada pe copii. Nu am avut cu cine discuta", a marturist mama unui copil internat in "spitalul groazei" pentru spynews.ro.

Ea a povestit si faptul ca toaletele arata jalnic, iar cele din sectia de pediatrie nu au usi si nu sunt luminate. „Cand am semnalat problema de la toalete, faptul ca erau defecte, usile nu se inchideau si nu exista lumina, ni s-a spus sa ne descurcam cum putem”, a mai declarat mama copilului internat.

Sursa foto: digi24.ro

Spynews.ro prezinta si un dialog halucinant intre o pacienta si o angajata a unitatii spitalicesti, careia situatia din spital i se pare normala!

"Pacienta: Toaleta a facut-o?

Infirmiera: Nu, nu. Va duceti incolo la WC.

Pacienta: E de trei zile, doamna, faramat WC-ul.

Infirmiera: Unde trei zile, ca eu ieri nu am fost? Alaltaieri am fost eu. Eu am fost alaltaieri 12 ore si a mers. Ieri s-a faramat.

Pacienta: Alaltaieri s-a faramat.

Infirmiera: Noaptea, poate.

Pacienta: Seara. [...]

Pacienta: In partea ailalta curge apa, aici nu ne lasa. Aici e ca la nebuni...

Infirmiera: Nu o fi proprietatea lor.

[...]

Pacienta: Internetul, doamna, ne-a invatat.

Infirmiera: Da?

Pacienta: Da. Pe internet a citit o fata care a fost in camera, ca a zis ca pentru gandaci se pune bicarbonat.

Infirmiera: Asa... Si ati observat? Nu mai ies?

Pacienta: Sunt. Dar noaptea ies mai rau. Noi am incercat. Incercam orice, numai sa nu stam in gandaci.

Infirmiera: Unora le place mai mult viata de noapte. Ele sunt mai nesupraveghate noaptea. Ziua le e frica sa iasa, sa nu fie batute si omorate.

Pacienta: Si am dat de jur imprejur..."

Sursa foto: digi24.ro

La inceputul lunii ianuarie au mai fost publicate imagini din aceeasi sectie in care se vedea clar igrasia care domneste pe peretii saloanelor si ai holurilor, dar si gandacii. Atunci, o echipa de control de la Ministerul Sanatatii a facut o vizita la Spitalul Judetean din Craiova, insa se pare ca nici pana acum nu au fost trase concluzii sau formulate sanctiuni.

Sursa foto: spynews.ro, radiocraiova.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea