Social

#spital #siguranta #floreasca #pacienti #paturi # UPU #standarde europene

Spitalul de Urgenta Floreasca are o noua Unitate de Primiri Urgente

O noua Unitate de Primiri Urgente (UPU) a fost deschisa, luni, in cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala. Capacitatea sa este de 35 de paturi, de patru ori mai mare decat inainte, a anuntat Raed Arafat, ministrul Sanatatii.

"Noua Unitate de Primiri Urgente reprezinta inca un pas de normalitate. Pentru pacienti, noua Unitate de Primiri Urgente inseamna siguranta mai mare, respect si demnitate", a mai spus Arafat.

Valoarea totala a investitiei este de peste 12 milioane de lei. Noua Unitate de Primiri Urgente are o suprafata de 1.000 de metri patrati. Pe langa spatiile dedicate pacientilor, unitatea are un departament pentru simulare clinica, sala de curs si este conectata la Sistemul National Unic pentru Apel de Urgenta.

Ministrul Sanatatii a mai declarat ca in acest moment in tara exista cinci Unitati de Primire Urgente reorganizate si dotate conform standardelor europene: cate una la Spitalul Judetean Satu Mare, Spitalul Judetean Constanta si Spitalul Judetean Targu-Mures, respectiv doua in Capitala (Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si Spitalul Floreasca).

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea