Social

In proiectul de lege privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, ofiterii de informatii ar urma sa obtina o lunga lista de sporuri la leafa.

La capitolul drepturi salariale , in proiectul de lege se arata ca in functie de particularitatile atributiilor de serviciu, de conditiile specifice de munca si de riscurile pe care le implica activitatea de informatii, de interdictiile si restrictiile la care sint supusi, ofiterii de informatii au urmatoarele drepturi compensatorii: spor de confidentialitate, spor de risc, spor de suprasolicitare neuropsihica, spor de fidelitate, spor de lucrari profesionale de exceptie, compensare financiara integrala a prestatiilor profesionale suplimentare, spor pentru lucru cu informatii clasificate, spor de pericol si alte drepturi banesti prevazute de actele normative. Pe linga acestea, personalul serviciului beneficiaza gratuit de drepturile de hrana, echipare, asistenta medicala si medicamente prevazute de legislatia in vigoare. La un alt articol, se arata ca la incetarea activitatii, ca urmare a indeplinirii conditiilor de pensionare, ofiterii de informatii au dreptul, suplimentar, la o compensatie pentru restrictiile impuse de prezenta lege, echivalenta cu un salariu de baza net pentru fiecare an de munca efectiv. Interesant este si cum se calculeaza anii de munca, potrivit proiectului elaborat de SRI. Astfel, fiecare 12 luni de serviciu ar urma sa fie echivalate cu 18 luni sau 24 de luni pentru vechimea in serviciu luata in calcul la stabilirea drepturilor de pensie. In proiectul de lege se mai arata ca ofiterii de informatii pot fi sprijiniti, o singura data in timpul carierei, pentru construirea sau cumpararea unei locuinte. Cit priveste restrictiile, ele se refera la unele drepturi constitutionale. Astfel, ofiterilor de informatii le este interzis: dreptul la asociere politica si sindicala, dreptul la greva, dreptul de a candida si de a fi alesi in administratia publica locala, in Parlament sau ca presedinte al Romaniei, dreptul de a desfasura orice activitate politica, cu exceptia dreptului de vot etc.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea