Social

#Codruta Kovesi Mossad #spionaj DNA #codruta kovesi

Spionaj la DNA! Codruta Kovesi, tinta fostilor agenti Mossad!

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a fost tinta unor activitati de spionaj. Persoanele care ar fi exercitat „actele de hartuire in vederea intimidarii” ar fi fosti agenti ai serviciului de informatii externe al Israelului, Mossad.

Patru cetateni israelieni sunt anchetati de DIICOT pentru spionarea comunicatiilor si tentative de compromitere a Laurei Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA, potrivit riseproject.ro.

Conform sursei citate, doi dintre suspecti, Dan Zorella si Avi Yanus, fosti ofiteri de informatii, sunt co-fondatori si directori executivi ai firmei israeliene de investigatii private Black Cube, companie in care a activat Meir Dagan – fost director Mossad (spionajul israelian) in perioada 2002-2011.

Potrivit procurorilor, acestia impreuna cu mai multi angajati ai companiei Black Cube, printre care Ron Weiner si David Geclowicz, “au constituit un grup organizat in vederea comiterii mai multor infractiuni de hartuire si infractiuni informatice constand in efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenintator (…) precum si atacuri de tip phishing (inselatorii electronice – n.n.) in vederea sustragerii credentialelor de acces si ulterior compromiterii conturilor de posta electronica, activitati urmate de violarea secretului corespondentei, copierea si transferul fara drept al continututului acestuia”.

Ron Weiner si David Geclowicz au fost arestati deja in Romania. Potrivit sursei citate, Weiner este cel care raspundea efectiv de partea informatica a operatiunii, in timp ce Geclowicz contacta persoane din anturajul si familia persoanei publice vizate – ambii fiind coordonati din centrala firmei pentru care lucrau.

In luna martie, cei doi au reusit sa sparga trei dintre conturile de email ale apropiatilor lui Kovesi.

Potrivit procurorului sef al DIICOT, citat de RiseProject, nu se cunoaste, in acest moment, cine este beneficiarul activitatilor de spionaj, cel care a angajat firma israeliana Black Cube.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Mediafax ca ar putea fi vorba despre persoane cu o situatie materiala foarte buna, vizate in dosare penale, care ar fi angajat firma Black Cube pentru activitatile care o vizau pe Kovesi.

Firma, fondata in 2010 la Tel Aviv de fostii ofiteri de informatii, are sucursale la Londra si Paris. Compania ofera servicii de informatii si juridice. De-a lungul timpului, a reprezentat in instanta o serie de oameni de afaceri, acuzati de infractiuni economice.

In acelasi document se explica pas cu pas cum au fost hartuite persoane din familia si anturajul sefei DNA si au fost ademenite intr-o capcana, astfel incat sa isi ofere datele de acces ale conturilor.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea