Social

#codul muncii #investitori straini #ministrul muncii #contracte de munca

Specialistii sustin ca noul Cod al muncii este neatractiv pentru investitori

Specialistii in dreptul muncii considera ca modificarile aduse la Codul Muncii au fost neatractive pentru investitori, ceea ce a determinat o scadere a contractelor de munca.

Chiar daca a existat o crestere imediata a contractelor de munca dupa intrarea in vigoare a noilor prevederi, ulterior, trendul a fost unul descendent.

Astfel, la data de 31 mai 2011 erau inregistrate 6.372.942 de contracte de munca active, dar in 31 mai 2012 numarul acestora a scazut pana la 5.516.791 de contracte.

Specialistii sustin ca modificarile Codului muncii nu au creat noi locuri de munca, ci doar au scos din zona muncii la negru o parte infima a locurilor de munca.

Deasemenea, se afirma ca angajarea a fost ingreunata, din cauza catorva modificari din noua lege.

"Inainte de modificarea Codului muncii, se facea angajarea si apoi se aducea certificatul medical care sa ateste ca este apt in munca, acum angajarea nu mai este posibila fara prezentarea in prealabil a certificatului medical, pentru ca angajatorul poate rasppunde penal", a tinut sa sublinieze avocatul Razvan Vasiliu.

La randul sau, Ministrul Muncii, Mariana Campeanu a anuntat ca isi doreste sa modifice actuala forma a Codului muncii, deoarece, in opinia sa, nu protejeaza angajatul.

Sursa foto: rkciq.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea