Social

#revenire stare de urgenta #stare de urgenta #franta #spania

Spania si Franta revin la starea de urgenta pana in 2021

Spania si Franta vor sa revina la starea de urgenta din cauza numarului foarte mare de infectari. In ambele tari sunt raportate zilnic zeci de mii de cazuri noi.

Ambele tari au depasit in ultimele zile un milion de infectari, iar guvernele iau in calcul noi restrictii si chiar revenirea la starea de urgenta pana in 2021.

Situatia in Spania

“Obiectivul prelungirii starii de urgenta pe tot teritoriul Spaniei este de a reduce numarul cumulat de cazuri de coronavirus pana la 25 la 100.000 de locuitori pe o perioada de doua saptamani. Spania este la un pas de a depasi rata de infectare de 400, in timp ce Franta este deja la aproape 550 de cazuri confirmate la 100.000 de locuitori. Avem un drum lung inainte, va trebui sa desfasuram un exercitiu urias de rezistenta”, a anuntat premierul Pedro Sánchez, potrivit realitatea.net.

Spania urmeaza sa intre in stare de urgenta pentru sase luni. Cu toate acestea, premierul spaniol a declarat ca termenul se poate micsora daca cifrele bilantului de coronavirus se vor imbunatati.

In Spania, masura urmeaza sa fie aplicata pe intrgul teritoriu Spaniol si presupune: restrictii de circulatie pe timp de noapte (intre ora 23:00 si 6:00), interzicerea deplasarilor intre regiunile autonome, cu exceptia motivelor intemeiate - medicale, familiale, de munca, interdictia intalnirilor si adunarilor publice.

Starea de urgenta va fi instituita pentru 15 zile, iar guvernul vrea sa ceara aprobarea Parlamentului pentru o prelungire pe o perioada de sase luni, pana in aprilie 2021.

Situatia in Franta

Si Franta isi doreste sa revina la starea de urgenta, avand in vedere numarul urias de infectari. In ultimele 24 de ore, pe teritoriul Frantei au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus peste 52.000 de persoane.

Pe fondul cresterii numarului de persoane infectate, Franta a luat restrictii inca de sambata, iar guvernul frances doreste prelungirea acestora pana in luna aprilie. Nu este exclus ca in zilele urmatoare sa se ia noi restristii pentru a reusi sa tina sub control numarul de infectari, daca nu sa-l scada, treptat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea