Social

Spania este noua campioana europeana

Spania a reusit sa invinga, duminica, in finala EURO 2008, Germania, cu scorul de 1-0 si a castigat al doilea titlu european dupa o pauza de 44 de ani.

GERMANIA - SPANIA 0-1 (Torres 33)

Germania: Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm (Jansen 46) - Frings, Hitzlsperger (Kuranyi 58) - Schweinsteiger, Ballack, Podolski - Klose (Gomez 79). Selectioner: Joachim Low.

Spania: Casillas - Sergio Ramos, Marchena, Puyol, Capdevilla - Senna - Iniesta, Xavi Hernandez , Fabregas (Xabi Alonso 63), Silva (Cazorla 66) - Torres (Guiza 78). Selectioner: Luis Aragones .

Cartonase galbene: Ballack 42, Kuranyi 88/Casillas 42, Torres 74

Arbitri: Roberto Rosetti – Alessandro Griselli, Paolo Calcagno (toti Italia)

Stadion: Ernst Happel (Viena); Spectatori: 51.428.

Cum s-a marcat golul:


0-1, min. 33: Fernando Torres a reusit sa-l depaseasca pe Lahm si a inscris dupa ce a lobat mingea peste Lehmann.

Inainte de inceperea meciului a avut loc si o scurta ceremonie de inchidere a competitiei, in care au fost celebrate cele 16 echipe care au participat la Campionatul European din Austria si Elvetia. Fiecare nationala a fost reprezentata de cate o papusa inalta de 2,5 metri, iar 5.000 de baloane umplute cu heliu au ornat constructiile folosite. De asemenea, spaniolul Enrique Iglesias a cantat imnul turneului, o melodie care nu a fost foarte populara in randul suporterilor.

Finala s-a jucat cu o minge special conceputa, denumita acasa.ro /europass" title="europass">Europass Gloria, iar pe balonul de culoare gri au fost imprimate numele celor doua finaliste, data si locul unde s-a desfasurat partida.

In tribune au fost prezente mai multe personalitati, printre care regele Spaniei, Juan Carlos, si regina Sofia , dar si actorul Harrison Ford, fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, cancelarul german Angela Merkel, tenorul Placido Domingo, fostul campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, Franz Beckenbauer, presedintele CIO, Jacques Rogge, sau presedintele FIFA, Sepp Blatter.

Spania a avut o importanta ocazie de gol in minutul 23, cand Torres a trimis balonul in bara din dreapta lui Lehmann, cu o lovitura de cap.

Ballack a fost nevoit sa stea mai multe minute pe marginea terenului pentru a primi ingrijiri medicale dupa ce a sangerat in urma unui duel aerian cu Senna.

Germania a avut o posesie mai buna a balonului, de 52 de procente, dar Spania a reusit 13 suturi la poarta, fata de cele 4 ale nemtilor. Raportul suturilor pe poarta a fost de 7-1 in favoarea ibericilor.

Selectionerul Spaniei, Luis Aragones, a devenit la varsta de 69 de ani si 338 de zile cel mai in varsta antrenor care a condus o echipa catre titlul european.

Spania, echipa neinvinsa la EURO 2008, a cucerit pentru a doua oara in istorie Campionatul European, dupa editia din 1964.

Selectionerul Spaniei, Luis Aragones, a devenit la varsta de 69 de ani si 338 de zile cel mai in varsta antrenor care a condus o echipa catre titlul european.
Spania a fost cea mai spectaculoasa echipa a turneului final si singura echipa care nu a pierdut nicio partida la EURO.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea