Social

#incepere scoli #coronavirus #spania #copii #parinti

Spania a depasit 500.000 de cazuri de Covid-19. Parintii de tem sa-si lase copiii la scoala

Spania a depasit pragul de 500.000 de cazuri de coronavirus. Este cel mai mare numar de cazuri din Europa.

Numarul de cazuri au explodat din nou, iar parintii se tem sa-si trimita copiii la scoala. Autoritatile au anuntat doar pentru weekendul trecut peste 26.500 de noi infectii, adica o medie zilnica de aproximativ 8.800.  

Scolile urmeaza sa se deschida treptat, insa parintii se tem sa-si trimita copiii in colectivitate, chiar daca sunt obligati prin lege sa faca acest lucru, iar cei care nu se supun risca amenzi usturatoare si chiar inchisoare de la 1 la 3 ani.

Autoritatile din Spania sunt insa optimiste si spun ca situatia nu este nici pe departe similara cu cea de la inceputul pandemiei.

„Avem un al doilea val de cazuri care creste la nivel national, dar e important de observat ca numarul cazurilor difera in functie de regiune. In unele regiuni autonome, numarul de cazuri noi creste, in altele nu”, sustine Fernando Simon, directorul Centrului de Urgente Sanitare, potrivit stirileprotv.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea