Social

Spalatoriile auto, sapunite de inspectorii OPC

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au dat amenzi de peste 75.000 RON.

Inspectorii de la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor au verificat, in total, 440 de spalatorii auto din toata tara, constatind de la normele legale in vigoare la aproximativ 78% dintre acestea.

Patronii spalatoriilor gasite cu nereguli au primit amenzi in valoare de peste 75.000 RON. De asemenea, inspectorii au dat aproximativ 120 de avertismente, iar 120 de spalatorii au fost temporar inchise. Cele multe abateri s-au inregistrat in judetele Alba si Bistrita-Nasaud. In Capitala, toate cele 20 de spalatorii auto controlate au fost amendate contraventional cu peste 14.000 RON.

periculoase

Principalele nereguli constatate au fost afisarea in mod necorespunzator a listei serviciilor de si curatare a autoturismelor, lipsa afisarii avertismentelor referitoare la riscurile previzibile, precum si modalitatea si termenul de despagubire a consumatorilor in cazul producerii unui prejudiciu.

Inspectorii OPC au mai constatat si ca multe spalatorii foloseau instalatii si proceduri nesigure din punct de vedere tehnic, care ar fi putut deveni periculoase. De asemenea, unele dintre acestea nu eliberau bonuri de comanda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea