Social

#arest preventiv #nicolae popa #sorin ovidiu vantu

SOV, catre Nicolae Popa: "Sunt de acord ca ti-e greu, dar pana una-alta eu te intretin"

Sorin Ovidiu Vintu si apropiatii sai, Turcan Octavian, si Stoian Alexandru, au fost retinuti la cererea procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea infractorului. 

Iata ce spun procurorii despre retinerea lui Vantu:

"Din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca, inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a trimis sume de bani condamnatului Popa Nicolae, pentru ca acesta sa se sustraga de la executarea pedepsei de 15 ani inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 423/20.03.2007 a Tribunalului Bucuresti, pronuntata in dosarul nr. 24.632/3/2006, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 2098/2009 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dosar in care la data de 23.07.2009 a fost emis mandat european de arestare.

Urmarirea penala a stabilit ca transmiterea sumelor de bani s-a realizat in baza dispozitiilor inculpatului Vintu Sorin Ovidiu, prin transfer bancar, dintr-un cont deschis la o banca cu sediul in Nicosia, Cipru, in contul unei societati comerciale inregistrate in Indonezia, la care condamnatul Popa Nicolae avea acces cu ajutorul inculpatului Turcan Octavian, sau in numerar cu sprijinul inculpatului Stoian Alexandru".

Potrivit anchetatorilor, Sorin Ovidiu Vantu i-a trimis lui Nicolae Popa zeci de mii de euro, folosindu-se de conturile unor firme din Cipru.

"Imi doresc din toata inima ca, atunci cand Basescu va pierde in sfar?it o batalie, sa-l vad in locul meu", a spus SOV cand a fost retinut de procurori.

 

Citeste fragmente din stenogramele convorbirilor telefonice dintre SOV si Nicolae Popa din 2009, publicate de Click!:

 

Pe 3 noiembrie 2009, in jurul orelor 14.00,  Vintu il contacteaza, prin intermediul telefonului mobil, pe Popa Nicolae, iar din discutie rezulta ca suma convenita a fost trimisa, fara a fi insa receptionata in contul lui Popa Nicolae.


Popa Nicolae: - Hallo!
Sorin Ovidiu Vantu  : - Da, VIOREL.
Popa Nicolae: - Aaa! Da, salut! Ce faci?
Sorin Ovidiu Vantu  : - Spune, VIOREL!
Popa Nicolae : - Alo, da! Stai un pic. Dormeam. Lasa-ma sa-mi revin un  pic. Ok! Sorin Ovidiu Vantu, intrebare: cand mi-ai trimis banii pe care zici ca mi i-ai trimis?
Sorin Ovidiu Vantu  : - Nu pe care zic. Pe care ti i-am trimis, ba, baiatule. Deci azi, maine, conform calendarului, trebuie sa-i ai in cont.
Popa Nicolae : - N-au ajuns si...
Sorin Ovidiu Vantu :- Asta este. Sunt trimisi, am verificat, cel tarziu maine, daca nu cumva chiar si astazi trebuie sa-i ai in cont.
Popa Nicolae : - De ce te simt ca esti suparat pe mine?!
Sorin Ovidiu Vantu  : - Nu sunt suparat, bai. Sunt f... in toate partile, am un milion de treburi, sunt bombardat cu cerinte de bani din 7.000 de directii. E o criza uriasa aici, nu sunt suparat, sunt intins in toate directiile, asta este tot, am si alte treburi, nu sunt numai la dispozitia ta. Nu pot sa stau...eu sunt cu 7.000 de oameni pe cap si tu imi dai 5.000 de telefoane pe ora. Bai, VIO, ce-i cu tine, te-ai tampit? Ce-i cu tine?
Popa Nicolae: - Nu m-am tampit, dar intelege ca mi-e greu si mie.
Sorin Ovidiu Vantu  : - Ba, sunt de acord ca ti-e greu, dar pana una-alta eu te intretin, punct. Deci nu-mi crea o presiune mai mare decat cele pe care le am.
Popa Nicolae: - Sa stii ca daca strigi la mine, nu rezolva absolut nimic.
Sorin Ovidiu Vantu  : - Sunt nervos!
Popa Nicolae : - Si eu pot sa fiu nervos. Tu nu stii cat de nervos pot sa fiu si eu cateodata.
Sorin Ovidiu Vantu  - Ei! Distinse Popa Nicolae , stii ceva? Enerveaza-te! Banii ti i-am trimis, azi-maine trebuie sa soseasca. Punct.
Popa Nicolae: - Auzi?
Sorin Ovidiu Vantu  : - Te rog!
Popa Nicolae: - Cand mi-ai zis distinse Popa Nicolae, m-ai facut sa rad.
Sorin Ovidiu Vantu  : - Poftim?
Popa Nicolae: - Eu te iubesc, ma. Cand mi-ai zis distinse Popa Nicolae, m-ai facut sa rad. Sorin Ovidiu Vantu, te iubesc, tu nu stii cat de mult te iubesc eu pe tine. Esti asa de tampit si de... Ce dracului! Hai, ma...
Sorin Ovidiu Vantu : - Deci am grija. Si ceea ce spun ca fac, aia si fac.
Popa Nicolae : - Alo!
Sorin Ovidiu Vantu : - Nu mai pune chestiuni suplimentare. Bai, tu habar n-ai ce este aici. Si in ce situatie reala sunt.
Popa Nicolae : - Vrei sa-ti raspund cu asemenea? Tu habar n-ai ce este aici si habar n-ai...
Sorin Ovidiu Vantu : - Stii ceva? Iti dau cuvantul meu ca as prefera sa stai sa-ti f... tu capul aici, sa ma intretii pe mine acolo.
Popa Nicolae : - Dumnezeule, dar stii ca as vrea sa se poata intampla chestia asta? As vrea!
Sorin Ovidiu Vantu : - Bine. VIOREL, hai ca suntem prea nervosi.
Popa Nicolae : - Alo! Alo!
Sorin Ovidiu Vantu : - VIOREL, m-auzi?
Popa Nicolae: - Da, te aud.
Sorin Ovidiu Vantu : - Am un milion... Am si alte treburi, ti i-am trimis, baga la cap sa-ti vina. O sa chem si pe frate-tu sa-i dau si pentru parintii tai. Gata! Nu ma mai f... la cap. Pa!
Popa Nicolae  : - Bine, ma, nu te mai f... la cap. Te pup!
Sorin Ovidiu Vantu : - Pa!
Popa Nicolae : - Te iubesc! Alo?
Sorin Ovidiu Vantu : - Da, mai.
Popa Nicolae : - Pa!
Sorin Ovidiu Vantu : - Poftim? Alo?
Popa Nicolae : - Pai mi-ai inchis sau nu mi-ai inchis?
Sorin Ovidiu Vantu : - Pai nu ti-am inchis. Spune!
Popa Nicolae  : - Pai ce sa spun? Mi-ai zis sa inchidem? Hai, astept sa inchizi. Inchide tu!
Sorin Ovidiu Vantu : - Bine, VIOREL, te sarut, pa!
Popa Nicolae: - Pa!

Din discutie rezulta ca suma convenita a fost trimisa, fara a fi insa receptionata in contului lui POPA NICOLAE. Sorin Ovidiu Vantu afirma ca il va chema pe fratele lui POPA NICOLAE, pentru a-i da "si pentru parintii tai."In data de 09.10.2009, la ora 12:12:27, Sorin Ovidiu Vintu il contacteaza, prin intermediul telefoniei mobile pe Popa Nicolae

Popa Nicolae:- Alo?
Sorin Ovidiu Vantu:- Salut.
Popa Nicolae- Salut.
Sorin Ovidiu Vantu  :- Scuza-ma tati... Sunt locuri, si-am spus, de unde nu pot vorbi din diverse considerente.
Popa Nicolae:- Da mi se pare normal, nu trebuie sa te scuzi.
Sorin Ovidiu Vantu  :- Da, golanas mic. Spune, batrane.
Popa Nicolae: - Da... Pai, Sorin, in primul rand am aflat cum il cheama pe ala,care acuma se duce pe la ai mei, a fost deja de doua ori...
Sorin Ovidiu Vantu  :- Da... Cum il cheama?
Popa Nicolae:- COSTEA.
Sorin Ovidiu Vantu :- Da...
Popa Nicolae :- Am si un numar de mobil pe care l-a lasat el la ai mei, ca sa i-l  dea lu' frati-miu, sa-l sune frati-miu, dar frati-miu nu vrea sa-l sune. Mi se pare normal.
Sorin Ovidiu Vantu  :- Am inteles. OK, sa-mi dai un SMS cu numele si cu telefonul lui.
Popa Nicolae:- OK, OK. Macar am aflat de el. Ti-am zis, a fost deja de doua ori... Nu stiu, e de capul lui... habar nu am.
Sorin Ovidiu Vantu  :- Da... Deci sa-mi dai un SMS cu telefonul... si locul de unde este.
Popa Nicolae:- Asta nu stiu exact. Ti-am zis, e subcomisar la Politia Capitalei. Sa-l f.. in gura.
Sorin Ovidiu Vantu  :- Pai da, daca e la Capitala... Esti sigur ca e de la Capitala?
Popa Nicolae:- Ba da... Deci asta stiu... Numai atata stiu. Numai numele si numarul asta de telefon.
Sorin Ovidiu Vantu  :- OK. Mi-l dai pe...
Popa Nicolae:- Iti dau SMS.
Sorin Ovidiu Vantu  :- ... pe SMS, da.
Popa Nicolae:- Zi-mi si mie de fii-mea. Stii ceva, cum este?
Sorin Ovidiu Vantu  :- Batranelule, ti-am mai spus. E doar pe iarba, nu e pe altceva...
Popa Nicolae:- IhI...
Sorin Ovidiu Vantu  :- Anturajul este prost, GIGELU cu care este combinata  nu are prea mare afectiune pentru ea, e o prietena de-a lui printre multe altele. GIGELU are 31 de ani... aaa... solutia pe care o recomand vazand despre ce... si o tapeaza de bani. Solutia pe care... Ala nu lucreaza nicaieri. Solutia pe care o am vizajez eu, prietene, este sa nu-i mai dai nici 5 bani. De ce-ti sugerez solutia asta? Exact aceeasi problema am avut-o eu cu IOANA si exact asta este solutia pe care am mers. Nu i-am mai dat 5 bani. Si dupa o perioada de ura, revolta si furie, si-a revenit si totul este OK. Si era tot la varsta asta.
Popa Nicolae:- Am inteles.
Sorin Ovidiu Vantu  :- De aceea, taie-i orice sursa de finantare. Sugerez sa-i duca maica-sa mancare, strict de mancare, si sa-i lase bani foarte, foarte putini, cat sa aiba pentru tigari. Deci nu-i mai da bani. Marea problema a fiica-tii, s-a obisnuit cu bani multi, toaca bani multi, a ajuns sa-si plateasca propria ei curte, si de aici tot derapajul. Nedandu-i bani,
o obligi sa se angajeze, cum s-a angajat fiica-mea la LONDRA. Ca nu i-am mai dat eu bani, si s-a angajat. Si-a gasit un serviciu si a inceput sa munceasca. Cand a inceput sa munceasca si sa castige banii ei, brusc a devenit foarte cumpatata cu acesti bani.
Popa Nicolae:- Na… bine… Ea munceste. Inteleg acuma ca s-a inscris la alta facultate, sa inceapa alta facultate. Ar fi pe un drum.
Sorin Ovidiu Vantu  :- A… sa munceasca sa-si plateasca. Nu-i mai da bani.  Toata povestea ei vine de la bani.
Popa Nicolae:- Extra bani nici n-am de unde, si oricum hotarasem sa nu-i mai dau…
Sorin Ovidiu Vantu  :- E, las-o in p.. mea, ca i-ai dat zeci de mii, sute de mii… Lasa-ma dracului in pace. am aflat mai multe. Deci, nu-i  mai da bani. Las-o sa traiasca dintr-o leafa, si-ti garantez ca in 6 luni de zile povestea asta va fi un vis urat . Mai departe.
Popa Nicolae:- Pai, na, ma… cu asta… acum ajungem la partea cu banii.      Generalul…, ai mei…
Sorin Ovidiu Vantu  :- Da. Deci ai tai, cand vrei sa vina?
Popa Nicolae:- As fi vrut sa ajunga la mine inainte de 12 decembrie, cand e ziua lu’ taica-miu si face 80 de ani.
Sorin Ovidiu Vantu  :- S-a facut. Ma ocup. Mai departe.
Popa Nicolae:- Cu generalul… da semne, e… ti-am zis, el nu…
Sorin Ovidiu Vantu  :- Da mai, trebuia sa-mi dai… Bai batrane, trebuia sa-mi dai niste scoruri. Zi…
Popa Nicolae:- Ti-am zis, la el, ce trebuie acuma… trebuie 43 000.
Sorin Ovidiu Vantu  :- Am inteles. Ti-ai fixat care e suma lunara, dupa aia, de care ai nevoie?
Popa Nicolae:- O… suma anuala, Sorin… m-am gandit ca un 200 000 ar  acoperi inclusiv generalul, salariul lui lunar… anual.
Sorin Ovidiu Vantu  :- Te referi la suma anuala, da?
Popa Nicolae:- Da, da, da.
Sorin Ovidiu Vantu  :- S-a facut. Deal.
Popa Nicolae:- Preferabil de primit intodeauna cam in perioada asta, ca sa fie si inainte de sarbatori, sa nu stau de sarbatori sa astept.
Sorin Ovidiu Vantu  :- Bine, s-a facut.
Popa Nicolae:- Cam astea.
Sorin Ovidiu Vantu  :- Bine, golanas mic. Hai, te saruta Sorin, golane, si incep sa iau masuri pentru toate alea.
Popa Nicolae:- OK, s-a facut. Mersi mult.
Sorin Ovidiu Vantu  :- Bine, banditule. Te pup. Pa.
Popa Nicolae:- Bine, si eu te pup.
Sorin Ovidiu Vantu  :- Pa, pa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea