Social

#Flori Dinu #Uliana Ochinciuc spalare de bani #sotie Dan Condrea #Hexi Pharma

Sotia lui Dan Condrea, acuzata de spalare de bani

Astazi, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat inceperea urma rii penale pentru Uliana Ochinciuc, sotia fostului patron al Hexi Pharma, dar si fratele acesteia, Radu Ochinciuc.

DNA a inceput urmarirea penala impotriva firmelor Hexi Pharma (pentru evaziune fiscala si spalarea banilor), CPS Chemical&Pharmaceutical Solutions LTD si Hatom Limited LTD, ambele din Cipru (pentru complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor)

In acelasi dosar, Flori Dinu, director general al Hexi Pharma este cercetata pentru complicitate la evaziune fiscala, iar Miron Panaitescu (fost partener de afaceri a lui Dan Condrea), Uliana Ochinciuc (partenera de viata a lui Dan Condrea si Radu Ochinciuc sunt acuzati de spalarea banilor.

Conform procurorilor, in perioada 2008 – 2016, firma Hexi Pharma a evidentiat in actele contabile operatiuni fictive de intermediere a achizitiilor de bunuri, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si diminuarii obligatiilor de plata catre bugetul de stat cu o suma estimata in aceasta etapa a cercetarilor la 7.816.485 lei (echivalentul a 1.737.417 euro).

in cauza, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile, imobile şi conturilor bancare dobândite prin infractiunile de evaziune fiscala şi spalare de bani, bunuri supuse confiscarii speciale indiferent de identitatea proprietarului actual, dupa cum urmeaza: 23 de imobile situate in municipiul Bucureşti şi judetul Ilfov, 32 de autoturisme, utilaje, echipamente şi instalatii destinate procesului de productie şi conturi bancare deschise in România, Cipru, Elvetia şi Germania de catre persoanele care au participat la savârşirea infractiunilor sau care au obtinut beneficii in urma acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea