Social

#antioxidanti #sos rosii #ros miraculos #sos prevenire boli

Sosul-minune care te ajuta sa iti prelungesti viata

Un grup de cercetatori spanioli, de la Universitatea din Barcelona, a descoperit recent ca unul dintre cele mai banale sosuri, care se gaseste in majoritatea camarilor are efecte miraculoase. Este vorba despre banalul sos de rosii, despre care oamenii de stiinta spun ca poate ajuta la prelungirea vietii, insa trebuie preparat exact ca in regiunile meditareneene pentru a avea efect.

Sosul-minune este realizat din ceapa, uneori si usturoi, ulei de masline, amidon si rosii. Cercetatorii sustin ca acesta apara organismul de atacurile de cord si previne accidentele vasculare.

Explicatia oamenilor de stiinta pentru aceste efecte miraculoase ar consta in faptul ca sosul de rosii contine aproximativ 40 de antioxidanti din categoria polifenoli, despre care se crede ca ar proteja inima de efectele stresului oxidativ.

Pentru a avea insa efectele scontate, rosiile trebuie preparate dupa retetele mediteraneene, si nu mancate separat, au adaugat cercetatorii.

Sursa foto: acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea