Social

#sorin ovidiu vantu #arest preventiv #fni

Sorin Ovidiu Vantu, arestat preventiv pentru "insistenta infractionala evidenta"

Sorin Ovidiu Vantu , arestat preventiv pentru 29 de zile, imparte celula de 16 metri patrati cu doi politisti, acuzati de luare de mita.

Daca omul de afaceri a refuzat initial, in scris, medicatia si hrana, la mai putin de 24 de ore dupa retinerea sa, el s-a razgandit.


Arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vantu a provocat multe critici, motivate de faptul ca omul de afaceri nu ar fi un pericol public .


Surse judiciare apropiate anchetei au explicat insa, pentru Gandul, ca au luat masura arestului preventiv pentru ca nu este vorba de favorizarea unei infractiuni minore, ci a uneia pedepsita deja cu 15 ani inchisoare cu executare intr-un dosar cu impact mare la opinia publica. Mai mult, Vantu este recidivist, el fiind condamnat in 1982 la 5 ani de inchisoare pentru delapidare.


Sorin Ovidiu Vantu l-a favorizat pe Nicolae Popa atat material, cat si moral, spun anchetatorii. In afara de faptul ca il intretinea pe fugar in Indonezia, SOV s-a oferit sa-l ajute sa-si vada parintii, punand la dispozitie suma de 20.000 USD si biletele de avion pentru acestia.


Mai mult, la inceputul lunii decembrie 2009, Vantu i-ar fi invatat pe Turcan si Stoian sa refuze sa faca declaratii la Parchet, asa cum reiese din interceptarea convorbirilor telefonice de catre procurori.


"In plus, in cauza, inculpatii sunt cercetati de mai multe luni pentru aceste fapte si li s-a aplicat masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara si, cu toate acestea, au continuat sa acorde ajutor condamnatului. Gravitatea si periculozitatea crescuta a faptelor e determinata si prin analiza mijloacelor pe care le-au folosit. Astfel, insistenta infractionala e evidenta.

Daca pana in luna decembrie 2009 au zadarnicit executarea pedepsei de catre condamnatul Popa Nicolae, dupa arestarea acestuia, in ciuda masurilor preventive aplicate, au identificat metode si posibilitati cat mai ascunse pentru a da aparenta de respectare a masurii procesuale sub puterea careia se aflau, dar si pentru a gasi nisele prin care sa continue demersul ilegal", au declarat surse judiciare pentru Gandul.

 


Procesul FNI, judecat din nou?

 

Arestarea omului de afaceri ar putea duce la redeschiderea cazului FNI, in care 300.000 de romani au fost pagubiti.
Pentru rejudecarea dosarului si inculparea lui SOV este nevoie de aparitia unor fapte sau imprejurari care nu au fost cunoscute la solutionarea cauzei, cum ar fi marturia lui Nicolae Popa.


Procesul s-ar putea rejudeca complet, cu suspendarea deciziei finale anterioare. Astfel, Nicolae Popa ar putea fi pus si in libertate pe durata rejudecarii dosarului.

 

Realitatea, in pericol?

 

Salariile angajatilor trustului au inceput sa intarzie, sau sa nu mai fie platite deloc.
Problemele financiare ale trustului nu depind insa de arestarea lui Sorin Ovidiu Vantu.

"Livrarea salariilor depinde de incasarile pe care le avem din activitatea noastra si de felul in care le vom putea gestiona", a explicat Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie (CA) de la Realitatea-Catavencu , pentru EVZ.

"Angajatii Realitatii TV au motive sa-si faca griji nu neaparat acum, fiindca Sorin Ovidiu Vintu a fost arestat, ci din momentul cand au negociat salarii mult mai mari decat cele din alte locuri pentru joburi in structuri media care nu erau rentabile", a declarat analistul media Iulian Comanescu.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea