Social

#parcul tineretului #aquaparc #club

Sorin Oprescu face Aquaparc si club de fite in Parcul Tineretului

Primaria generala a municipiului bucuresti vrea sa faca Aquaparc pe o parte din Parcul Tineretului . Pentru realizarea proiectului autoritatile s-au asociat cu firma Aquaparc Blue Ciel, o firma mica, dar care si-a luat angajamentul de a plati in fiecare an, catre primarie, suma de 250.000 de euro.

Complexul tip Aquaparc, care va avea restaurant de lux si club de fite, se va intinde pe 5 hectare din Parcul Tineretului. In investitie sunt doi participanti: Primaria cu terenul si firma Aquaparc Blue Ciel cu investitia in bani.

Potrivit Gandul, Aquaparc Blue Ciel are un capital social de 2.000 de lei, dar s-a angajat sa plateasca catre minicipalitatea bucuresteana “o redeventa anuala de 250.000 de euro, indiferent de cat de bine isi gestioneaza afacerea sau de incasari”, dupa cum a precizat Biroul de presa al Primariei Capitalei.

Insa aceasta intelegere este contestata si de unii membri ai Primariei. Viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu, a declarat ca asocierea cu firma privata intra sub incidenta Codului Penal. “Daca a fost semnat contractul de asociere, atunci el reprezinta o crasa ilegalitate. Proiectul nu are acordul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si nici nu a fost vreodata pe ordinea de zi. Din punct de vedere juridic, contractul este nul de drept si poate intra sub incidenta Codului Penal. Firma poate promite orice redeventa, dar nu raspunde decat in limita a 2.000 de lei, cat are capitalul social. Noi nu suntem impotriva unui astfel de proiect, dar sa se faca cu respectarea legislatiei”, a declarat, pentru Gandul, Mircea Raicu.

Ce inseamna insa aceasta investitie? Potrivit primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone , citat de Gandul, terenul pe care urmeaza a fi construit complexul “se afla la granita cu Parcul Copilului. O parte din teren este un fost poligon de masini de pe vremea lui Ceausescu, iar restul este zona verde neamenajata. De la Primaria sectorului 4 , firma a obtinut Certificatul de Urbanism si i-a fost aprobat PUD-ul (Plan Urbanism Detaliu), acte premergatoare obtinerii autorizatiei de constructie”.

Pentru a realiza constructiile din cadrul complexului va trebui defrisata zona verde, de aproximativ trei hectare. Specialistii consultati de Gandul spun ca astfel va disparea o zona cu vegetatie bogata, cu stejari si arbori vechi, de pe o suprafata mai mare decat este permis prin reglementarile zonei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea