Social

#mircea geoana #candidatura #sorin oprescu #crin-antonescu #traian băsescu

Sorin Oprescu candideaza pentru independentii din Romania

Sorin Oprescu si-a depus astazi candidatura la presedintie, dupa ce timp de mai multe luni a spus ca nu va candida. El va intra ca independent in cursa care se va incheia pe 22 noiembrie si, conform ultimelor sondaje, se va bate pentru locul 4, cu aproximativ 7% din preferintele alegatorilor.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la iesirea de la Biroul Electoral Central ca pledeaza pentru "o revolutie nationala pentru un proeict national, in interes national ".

"Eu cred cu tarie ca, asa cum vindecarea nu vine de la sine, nici curajul nu se afirma stand in casa. Cred ca oamenii independenti sunt cei mai multi in tara asta. Aceste alegeri conteaza, asa ca ii invit cu toata dragostea la vot pentru sustinerea mea pentru ca, cred cu tarie, ca este momentul schimbarii", a declarat Oprescu, citat de Realitatea.net.

La inaugurarea sediului de campanie, Oprescu declarase ca Romania are trei mari probleme: saracia, prosta guvernare si coruptia. "Astazi presedintelele si liderii de partide se cearta pentru un independent (functia de prim ministru - n. red.). Astazi Romania are nevoie de un independent pentru ca un presedinte independent nu depinde de partide sau de interese. Romania se poate schimba este timpul sa incepem o noua etapa in viata, o etapa a normalitatii", a spus Oprescu, conform Realitatea.net.

Primarul Bucurestiului este unul dintre politicienii considerati a avea sanse la alegerile din noiembrie.
Ultimul sondaj INSOMAR arata ca Oprescu "se bate" pentru locul patru in preferintele alegatorilor cu aproximativ 7 procente din voturi. Pe primele trei locuri se afla actualul presedinte Traian Basescu , presedintele PSD, Mircea Geoana si presedintele liberal, Crin Antonescu, care isi disputa primul loc si acumuleaza in sondaje intre 15 si 30% din voturi.

In lupta pentru postul de la Cotroceni s-au mai inscris si patronul Stelei, Gigi Becali si eternul candidat al PRM, Corneliu Vadim Tudor, candidatul UDMR, Kelemen Hunor , dar si personaje mai putin cunoscute: fostul senator PDAR Ion Coja, Ovidiu Iane - din partea Partidului Ecologist Roman - cel care a distribuit celebrul armaghedon impotriva lui Adrian Nastase in urma cu cinci ani, Ninel Potirca - liderul unei comunitati de romi sau Remus Cernea, un activist al societatii civile sustinut de Partidul Verde. Dintre acestia insa, o parte ar putea fi invalidati de Biroul Electoral Central.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea