Social

#romani #sondaj #controale #controale medicale

Sondaj: Romanii evita sa mearga la controalele medicale anuale

Romanii nu obisnuiesc sa treaca pragul cabinetelor medicale pentru controalele anuale. Un realizat de IMAS scoate in evidenta ca 58% dintre nu merg la aceste de sau merg doar atunci cand constata ca au probleme cu sanatatea.

Mai mult, 45% dintre cei chestionati au recunoscut ca nu au mai fost la doctor de doi ani, in timp ce 6 procente spun ca nu au mers niciodata la un control de rutina , conform evz.ro.

Studiu arata ca cei mai atenti cu sanatatea lor sunt locuitorii Capitalei. 55% dintre bucuresteni merg in fiecare an la controale , in timp ce la nivel national, procentul este de 42%.

In prima instanta, romanii apeleaza la medicul de familie. In schimb, 69% din cei intervievati apeleaza la clinici si specialisti la recomandarea medicului de familie.

Acelasi sondaj scoate in evidenta faptul ca peste jumatate dintre cetatenii Romaniei (57%) au mai multa incredere in clinicile si spitalele private decat in cele de stat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea