Social

#datorie #executare silita #banca.

Somat de banca sa-si plateasca penalizarea de 1 ban

Bancile din Romania nu iarta clientii nici macar pentru o datorie de un ban! In urma cu cinci ani, un roman din Slobozia a primit o instiintate de plata pentru o restanta de 0,01 lei.

Florea Mocanita (43 ani) a beneficiat de un credit de nevoi personale de 10.000 de lei la Banca Comerciala Romana (BCR). Pentru ca a platit ultima rata cu o intarziere de 13 zile, banca a hotarat sa-si recupereze datoria.

La o luna dupa achitarea integrala a creditului, Mocanita a fost instiintat in scris printr-o somatie ca are o restanta de un ban pentru intarzierea de cinci zile.

"Sotia m-a sunat si a inceput sa rada: Vezi ca ai datorii la banca de un ban“, a povestit Florea Mocanita pentru Adevarul.

Chiar daca bancile nu dau la ghisee rest atunci cand e vorba de cativa bani, clientii nu pot fi iertati de datorii modice astfel ca romanul s-a prezentat sa-si plateasca datoria si a fost intampinat cu hohote de ras.

"O, Doamne, pentru un ban veniti la mine? Haideti, domnu’ Florea, ce Dumnezeu?“, a fost reactia casierei care i-a incasat datoria.

Clientul nu a putut afla mai multe detalii despre datoria catre banca, singura explicatie primita fiind cea legata de intarzierea ultimei rate.

Oficialii BCR spun insa ca datoria neplatita de 0,01 lei ar fi putut aduna dobanzi si penalizari daca nu era platita la timp.

"Penalizarea este corecta. Banca a respectat toate procedurile care se impun. Daca restanta se aduna, de la un ban, aceasta putea ajunge in timp la sume foarte mari. Totusi, este posibil sa fie vorba si de o situatie accidentala in ceea ce priveste calculul de penalitati , cu aparitii extrem de rare", a explicat Corneliu Cojocaru, director Executiv, Directia de Comunicare a BCR.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea