Social

#aer proaspat Canada #sticle aer imbuteliat #aer imbuteliat #smog China

Solutie in caz de poluare: Aer proaspat imbuteliat. Cat costa o sticla

 

Dupa ce la Beijing a fost emis cod rosu de poluare, o firma canadiana scoate bani frumosi din imbutelierea aerului prospat pe care il vinde chinezilor, scrie The Telegraph.

 

“Primul transport, cu 500 de sticle de aer curat, s-a vandut in doar patru zile odata ajuns in China”, a declarat Moses Lam, co-fondatorul Vitality Air, firma care infiintata acum doi ani in Edmonton, vestul Canadei.

4.000 de sticle sunt in acest moment in drum spre China, dintre care majoritatea au fost precomandate

“Calatorim in Muntii Stancosi, pentru a gasi cel mai proaspat aer. in acest loc indepartat, umplem recipiente masive, prin compresie curata, captand aerul pur, fara contaminare. Odata intorsi la fabrica, incepem sa umplem tuburile cu aer proaspat, excelent”, scriu producatorii pe site-ul lor.

O sticla de 7,7 litri de aer dintr-un parc national din Canada se vinde in China cu 100 yuani (circa 14 euro), de 50 de ori mai scump decat o sticla de apa minerala.

Majoritatea cumparatorilor chinezi ai aerului imbuteliat sunt oameni bogati, care vor sa daruiasca aer curat celor apropiati. Produsul a inceput insa sa fie cumparat si de azilurile de batrani si de cluburile de lux, iar cererea este in continua crestere, mai ales pe fondul intensificarii poluarii aerului, din ultima vreme.

Sursa foto: cbsnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea