Social

#solutie reducere caldura #incalzire globala

Solutia la incalzirea globala e... vopseaua alba

Incalzirea globala este o problema complexa, care ii nedumereste pe oamenii de stiinta de mult timp.

Un cercetator din California crede insa ca a gasit raspunsul pe care il cauta toata lumea. Si este unul de o simplitate iesita din comun: nu avem nevoie de nimic alceva decat de vopsea alba. Foarte multa vopsea alba.

Hashem Akbari, de la Laboratorul National Lawrence Berkeley din California, vrea sa declanseze o campanie internationala pentru a vopsi intreaga lume in alb , scrie The Guardian.

Ideea i-a venit omului de stiinta dupa ce s-a gandit la satele vopsite in alb din Europa si Africa de Nord. Casele varuite in alb raman racoroase vara, iar omul de stiinta a realizat ca, in plus, oamenii care muncesc in cladiri de birouri astfel colorate nu folosesc la fel de mult aparatele de aer conditionat.

In marile aglomerari urbane, caldura nu s-ar mai acumula formand asa-zisul efect de "insula de caldura urbana". Daca suficient de multe orase ale lumii s-ar vopsi in alb, renuntand la deprimantul cenusiu-murdar, lumina soarelui s-ar reflecta in albul luminos si incalzirea globala s-ar amana macar pana cand omenirea va reusi sa tina sub control emisiile de carbon.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea