Social

Solidaritatea strange semnaturi pentru greva

Liderul Sindicatului Solidaritatea de pe platforma siderurgica ArcelorMittal Galati , Gheorghe Tiber, a anuntat, marti, ca se continua actiunea de strangere de semnaturi pentru declansarea grevei generale.

Pentru a evita situatia de anul trecut, cand pentru greva generala s-au strans 4.000 de semnaturi, dar nu au participat efectiv decat cateva sute de oameni , Tiber a propus ca semnaturile pentru greva generala sa fie stranse acum cu datele de identificare ale fiecarui siderurgist, greva urmand sa se desfasoare dupa modelul"Mioveni" (la locul de munca al fiecaruia, urmand sa se organizeze, dupa trei-patru zile, un miting la poarta combinatului).

Asadar, Sindicatul Solidaritatea continua strangerea de semnaturi (pentru a se vedea clar cati vor intra in greva din cei 7.000 de oameni care au semnat ca sunt de acord cu solicitarile Sindicatului), insa greva generala nu va fi declansata pe 2 aprilie, asa cum se vehicula saptamana trecuta si mai mult ca sigur nici pana la sfarsitul acestei saptamani, cand este programata o intalnire cu administratia combinatului.

Solidaritatea vrea o majorare cu 25% a fondului de salarii si acordarea unei cresteri fixe de 275 de lei, un spor de 50% pentru orele lucrate sambata si duminica, marirea celor patru prime anuale de la 120 la 400 de lei si a celei de vacanta de la 200 la 350 de lei. Administratia ArcelorMittal ofera o crestere salariala de 9,5%.

Greva generala nu va fi declansata inainte de o noua runda de negocieri cu administratia.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea