Social

#retragere #americani #basra #sua #britanici #soldati #marea britanie #irak

Soldatii britanici incep retragerea din Irak

Trupele britanice se retrag din Irak, anunta Realitatea TV. Britanicii care se afla pe frontul irakian din 2003 vor incepe oficial retragerea marti, odata cu plecarea din acasa .ro/ acasa .ro/basra" title="basra">basra " title="basra">Basra .

Dupa sase ani de prezenta in sudul Irakului, militarii Regatului vor cobora drapelul de la baza din Basra si vor preda controlul zonei militarilor americani, care vor avea drept principal scop formarea fortelor de politie din orasul irakian.

Acordul semnat la sfarsitul lui 2008 intre Bagdad si Londra prevedea ca cei 4.100 militari britanici care se aflau inca in Irak urmau sa-si incheie misiunea la 31 mai, inainte de retragerea totala in iulie.

Britanicii au participat alaturi de Statele Unite la invadarea Irakului in martie 2003, pe cand Marea Britanie era condusa de Tony Blair, aliat-cheie al lui George W. Bush. Trupele Majestatii sale numarau atunci 46.000 de militari. In timpul misiunilor din Irak, in cei sase ani si-au pierdut viata 179 militari britanici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea