Social

#gena dependenta #dependenta solar #solar #bronz artificial

Solarul da dependenta. Vezi cu se aseamana obsesia de a te bronza!

Nevoia de a mentine un ten bronzat este determinata genetic, sustin cercetatorii Universitatii Yale. Medicii americani au efectuat un studiu pe 300 de pacienti care a aratat existenta unei gene specifice celor care simt nevoia sa se expuna la ultraviolete.

"Gena PTCHD2 declanseaza nevoia de supraexpunere la ultraviolete intr-un mod similar cu cel resimtit de alcoolici, dependentii de droguri si fumatori. Acest lucru l-am observat la pacientii care obisnuiesc sa se bronzeze frecvent, gena respectiva declansand nevoia de expunere la ultraviolete", sustine Brenda Cartmel, directorul Centrului de Studii pentru Sanatate Publica de la Yale.

Din cei 300 de subiecti ai studiului, 79 au fost depistati ca fiind dependenti de ultraviolete. Rezultatele cercetatorilor ar putea fi fructificate in prevenirea si tratarea cancerului de piele declansat de supraexpunerea la raze UV.

Sursa foto: brownserve.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea