Social

#solar #dependenta #cancerigen

Solarul cancerigen da dependenta

Solarul a fost declarat de Organizatia Mondiala a Sanatatii unul dintre cei mai mari factori de risc pentru cancer, alaturi de tigari si alcool. Avertismentul nu i-a afectat insa pe cei care au devenit dependenti de aparatul care ii bronzeaza rapid si fara efort.

In ultimii 20 de azi, numarul cazurilor de malanom malign s-a dublat. OMS crede ca o mare parte din vina o poarta raspandirea aparatului de bronzat artificial. Razele ultraviolete din solar sunt de 15 ori mai puternice decat soarele de pranz din zona Mediteranei, astfel ca 20 de minute la solar sunt echivalente cu o zi intreaga la plaja.

Studiul OMS sustine ca, pentru tineri, solarul creste riscul de cancer la piele cu 75%. Asta nu-i impiedica totusi pe cei care vor sa-si coloreze frumos pielea.

"Am o clienta care vine de trei ori pe saptamana si sta cate 20 de minute in solar. Nu-mi place deloc cum arata pielea ei, e ca o cola, maro spre roscat. Am incercat sa ii spun ca e un pic exagerat, s-a enervat si mi-a zis sa-mi vad de treaba mea, ca de sanatatea ei are ea grija. Nu o puteam obliga, noi suntem aici sa-i consiliem, decizia le apartine", a explicat angajata unui salon de bronzare din capitala pentru Evenimentul Zilei.

Exista insa si alternative pentru un bronz frumos fara discuri. Tehnologia DHA te bronzeaza rapid fara ultraviolete. Prin aplicarea uniforma pe piele a DHA, un soi de zahar, pielea capata culoarea dorita pentru o saptamana, fara riscuri. Acest mod de bronzare a cucerit vedetele de la Hollywood, care va vopsesc din cap pana in picioare cu substanta coloranta.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea