Social

#soferi #politie rutiera # vehicul auto

Soferii vor fi controlati de o noua politie rutiera

Vehiculele auto vor fi verificate in trafic de angajatii unei noi institutii , se arata intr-un proiect de Ordonanta a Guvernului.

Este vorba despre Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Tranportul Rutier, institutie infiintata in urma reorganizarii Autoritatii Rutiere Romane, a registrului auto roman si a Companiei de Autostrazi. Inspectoratul urmeaza sa fie fie subordonat Ministerului Transportului, scrie money.ro.

Preiectul prevede ca "inspectorii (n.r. - noii institutii) au dreptul sa opreasca orice autovehicul care circula pe drumul public si este utilizat la efectuarea transporturilor rutiere".

"Inspectorii pot opri vehiculele, semnalizand regulamentar din pozitia statica in acelaşi mod ca si politistii rutieri sau din autovehiculul din dotare aflat in mers", se arata in document.

De asemenea, "in cazul unui control efectuat in trafic asupra unui vehicul rutier, inspectorii au dreptul sa patrunda atat in spatiul destinat conducatorului auto, cat si in spatiul destinat transportului rutier de marfuri si/sau persoane".

Inspectorii vor avea dreptul sa verifice starea tehnica a masinii si actele de transport, dovezile care atesta faptul ca s-a platit taxa de utilizare a retelei de drumuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea