Social

#poilitie #permis auto #sofer #trafic

Soferii "agresivi" in trafic ar putea ramane fara carnet

Politia Romana vrea schimbarea Codului Rutier pentru a pedepsi soferii agresivi. Daca pana acum doar injuraturile si semnele obscene aduceau amenzi, politistii vor sanctionarea pentru depasiri repetate si franarea brusca cu intentie.

Seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita, a pregatit pentru parlamentari o lista de comportamente agresive din trafic , care ar urma sa fie sanctionate odata cu modificarea legii. Printre ele sunt "depasirile repetate, in zigzag ori franarea brusca, slalomul printre masini".

"Agresivitatea" in trafic nu este pedepsita in nicio tara din lume, insa Dinita sustine ca o asemenea lege este necesara in Romania. Soferii care se bat in trafic ar putea ramane fara carnet de conducere pana la un an.

Codul Rutier pedepseste acum injuriile si gesturile obscene in trafic cu puncte amenda, care variaza intre 12 milioane si 60 milioane lei vechi.

"Dar agresivitate in trafic inseamna si depasiri repetate, in zigzag ori franarea brusca, intentionat", explica Dinita. Noi, cei de la Politia Rutiera, am semnalat parlamentarilor mai multe tipuri de comportament agresiv , precum depasirile succesive, slalomul printre masini, franari bruste, batai", a explicat seful Politiei Rutiere pentru Gandul.

Daca noile prevederi vor deveni legale, violenta in trafic va fi in continuarea pedepsita conform Codului Civil, insa Politia Rutiera va avea dreptul sa sanctioneze separat soferul agresiv. Pana atunci insa, Dinita a recunoscut ca termenul de "agresivitate" va trebui definita in asa fel incat sa nu permita abuzuri din partea agentilor de circulatie.

 

Crezi ca soferii "agresivi" in trafic trebuie pedepsiti mai mult in Romania?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea