Social

#ativitati extremiste #servere internet #ISIS Romania #isis #romania

SOCANT! ISIS foloseste serverele de internet din Romania pentru activitatile extremiste

Dezvaluiri socante despre ISIS au fost facute publice. Reteaua extremista foloseste serverele de internet din Romania.

 

Extremistii gestionau aplicatii, filmulete si o vasta retea de comunicatii in tara noastra. Au profitat de pretul mic al serviciilor, dar si de viteza foarte mare a internetului de la noi. O spune chiar seful unitatii anti-hackeri din SRI, potrivit realitatea.net.

Astfel, teroristii au folosit serverele de internet din Romania pentru activitatile extremiste.

"Platind cu moneda virtuala, islamistii care veneau sa-si propage mesajele au inchiriat mai multe servere in zona respectiva, au instalat produse software cu care propagau mesaje islamiste", declara Anton Rog - seful centrului Cyberint din SRI, potrivit sursei citate.

Anton Rog a mai precizat ca ISIS a profitat ca Romania are cele mai rapide conexiuni la internet, iar costurile sunt mai mici fata de cele din alte tari.

"Romania este utilizata ca o platforma de gruparile de criminalitate cibernetica care vin si inchiriaza la noi astfel de infrastructuri. Va garantez ca a fost pe teritoriul Romaniei am identificat-o impreuna cu partenerii internationali in urma unui schimb intens de informatii, alaturi am procedat la identificarea si la oprirea acestei infrastructuri", mai spune Anton Rog.

Operatiunea in urma careia au fost dezactivate serverele folosite de teroristi a fost una la care au participat ofiteri din serviciile secrete americane, belgiene, bulgare dar si structuri de politie din Europol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea