Social

# Centrul de Oncologie al Universitatii din Colorado #vitamine cancer #vitamine

Socant! Cum te poti imbolnavi de cancer din cauza vitaminelor

Excesul de vitamine dauneaza sanatatii. Este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Centrul de Oncologie al Universitatii din Colorado, care arata ca depasirea dozei zilnice de vitamine duce la declansarea unor boli grave.

Expertii sustin ca medicamentele, fie ele si sumplimente alimentare, nu trebuie luate "dupa ureche", ci doar la recomandarea medicului. Si asta intrucat e importanta limitarea cantitatii de vitamine introduse in organism, intrucat acestea sporesc riscul aparitiei cancerului si a bolilor de inima.

"Nu stim inca de ce se intampla asta la nivel molecular, insa testele arata ca persoanele care iau mai multe suplimente decat au nevoie, de fapt, au un risc crescut sa dezvolte cancer", a declarat Dr Tim Byers, citat de dailymail.co.uk.

In dorinta de a avea o sanatate de fier, dar si pentru ca suplimentele alimentare pe baza de vitamine pot fi cumparate "la liber" din farmacii, multe persoane le iau convinse ca le vor face bine. "Am studiat timp de 10 ani mii de pacienti care au luat suplimente alimentare si placebo. Am constatat ca suplimentele nu le-au fost beneficie, ci din contra", a mai declarat Byers. El spune ca oamenii nu trebuie sa se fereasca de vitamine, ci sa le ia in cantitatea corecta.

Sursa foto: wallpoper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea