Social

# infectie hepatita # infectie dentist #infectie hiv #dentist

Socant! 11.000 de persoane, infestate cu HIV la dentist

Aproximativ 11.000 de cetateni australieni care au fost la dentist trebuie sa-si faca analize pentru a verifica daca nu au contractat virusul HIV sau al hepatitei. Potrivit AFP, cabinetele stomatologice in cauza nu erau corespunzatoare din punct de vedere al iginiei. 

Ministerul Sanatatii din Australia a anuntat că 12 medici stomatologi din diferite clinici au fost acuzati de incalcarea normelor de igiena, dupa ce s-a descoperit ca echipamentele medicale erau nesterilizate corespunzator, recomandand pacienţilor, ca masura de precautie, sa-si facă teste de sange pentru a verifica dacă au fost infestati cu virusul HIV sau daca au contractat vreo forma de hepatita.

"Este important să subliniem că nu avem nicio evidenţă în acest moment, că nu a fost înregistrat niciun caz de transmitere a vreunei boli. Experţii sunt îngrijoraţi de numărul de probleme referitoare la posibilităţile de infectare din aceste clinici, de riscul pe care îl reprezintă aceste centre medicale”, a declarat Jeremy McAnulty, director pentru Protectia Sanatatii din cadrul ministerului de resort. 

Investigaţia a fost declansata in urma unei plangeri depuse în noiembrie 2014. Medicii in cauza au fost suspendati, iar jumatate dintre ei si-au pierdut autorizatia de libera practica. 

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea